Ο Αλμπερτ Μπουρλά έγραψε βιβλίο: Πώς δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό -Οι προκλήσεις, οι στόχοι

Ο Αλμπερτ Μπουρλά έγραψε βιβλίο: Πώς δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό -Οι προκλήσεις, οι στόχοι

Δρ Αλμπερτ Μπουρλά, Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ, παιδί επιζώντων του Ολοκαυτώματος, έγινε επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά επικεφαλής της Phizer έγραψε ένα βιβλίο για όσα πρωτόγνωρα βίωσαν αυτός και οι συνεργάτες του, από τη μέρα που ξέσπασε η πανδημία.

Μπουρλά: Μοιράζομαι την ιστορία δημιουργίας του εμβολίου
«Μοιράζομαι την ιστορία δημιουργίας του εμβολίου με τον κόσμο -τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, όσα διδαχτήκαμε στην πορεία και τις αξίες που μας επέτρεψαν να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία- με την ελπίδα ότι μπορεί να εμπνεύσει και να σας βοηθήσει στην πραγματοποίηση του υψηλότερου στόχου σας, όποιος κι αν είναι αυτός» σημειώνει ο Αλβέρτος Μπουρλά

Μία αφήγηση για τη δραματική μεταμόρφωση αυτού του οργανισμού λίγο πριν από το ξέσπασμα μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που θα δοκίμαζε τα όρια του οργανισμού, των επιστημόνων του και του επικεφαλής του.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Moonshot» και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Mάλιστα, ο δρ Μπουρλά σκοπεύει να προσφέρει τα έσοδα από την έκδοση του βιβλίου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς
Πού οφείλεται η επιτυχία; Θάρρος, Αριστεία, Ισότητα, Χαρά
Ο δρ Μπουρλά καταγράφει πώς τα λαμπρά και αφοσιωμένα μυαλά της Pfizer, υπό την τεράστια πίεση της πανδημίας, κατάφεραν να υπερβούν μια σειρά από κρίσεις, καθώς και την κοινωνική και πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, και αποκαλύπτει τις αμφιβολίες, τα εμπόδια και τις αποτυχίες στη διάρκεια αυτής της διαδρομής.

Μέσα από την αφήγησή του γίνεται απόλυτα σαφές πως η επιτυχία της Pfizer δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά στην προετοιμασία της με βάση τέσσερις απλές αρχές: Θάρρος, Αριστεία, Ισότητα και Χαρά.

Moonshot από τον Αλμπερτ Μπουρλά
Μια καθηλωτική ιστορία που διαβάζεται απνευστί για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ιδιωτικού τομέα, το Moonshot (ο πρωτότυπος τίτλος είναι δανεισμένος από το όνομα που είχε δώσει ο πρόεδρος Κένεντι στο πρόγραμμα κατάκτησης της Σελήνης) αφηγείται τον συναρπαστικό αγώνα δρόμου εννέα μηνών που έκανε το επιστημονικό επιτελείο της Pfizer υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του δρα Αλβέρτου Μπουρλά κάνοντας το αδύνατο δυνατό.

Το Moonshot περιγράφει επίσης πώς οι βέλτιστες πρακτικές μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής μας, πώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις εφαρμόστηκαν στην Pfizer σε χρόνο ρεκόρ και προσφέρει μαθήματα ηγεσίας που μπορούν να βοηθήσουν όλους μας να διαχειριστούμε επιτυχώς προβλήματα που κατ' αρχάς μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Το βιβλίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11/11/2021, ακριβώς έναν χρόνο από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την έκδοση του βιβλίου στην αγγλόφωνη αγορά.

Ο Μπουρλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε σε μια οικογένεια Εβραίων. Φοίτησε στο 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εγκατέλειψε την Ελλάδα στην ηλικία των 34 μαζί με τη γυναίκα του, και από τότε έχει ζήσει σε επτά διαφορετικές πόλεις σε τέσσερις χώρες. Εργάζεται στη Pfizer απο το 1993

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
tp banner

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS