Η Πολωνία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα ηλικίας ως 60 ετών

Η Πολωνία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα ηλικίας ως 60 ετών

Η Πολωνία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών, ανακοίνωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.Η πολωνική κυβέρνηση ακολούθησε την σχετική σύσταση του ιατρικού συμβουλίου της χώρας, μετά τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 55 ετών ώστε να προσδιορισθεί η αποτελεσματικότητά του.

Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολίασμού στη χώρα μας, Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε πως πράγματι τα δεδομένα είναι ελλιπή, πρόσθεσε ωστόσο πως σύντομα η εταιρία θα δώσει περισσότερα στοιχεία από έρευνες στις ΗΠΑ, καθώς και από τη διαδικασία εμβολιασμού στη Βρετανία.

 

Συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca
«Χθες το βράδυ, το ιατρικό συμβούλιο υπέβαλε συστάσεις ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca, με βάση τις οποίες αποφασίσθηκε ότι στην Πολωνία θα χρησιμοποιηθεί για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών», ανακοίνωσε ο Μίχαλ Ντβόρτζικ, ο κορυφαίος σύμβουλος του πολωνού πρωθυπουργού και επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εχουν προηγηθεί οι συστάσεις ειδικών στην Γερμανία και την Αυστρία, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο πρέπει να χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ