Πορτογαλία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό - Στάχτη πάνω από 150.000 στρέμματα [εικόνες & βίντεο]
Φωτογραφία από Twitter

Πορτογαλία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό - Στάχτη πάνω από 150.000 στρέμματα [εικόνες & βίντεο]

Φλέγεται και πάλι ο εθνικός δρυμός της Πορτογαλίας, Σέρα νρα Εστρέλα, έπειτα από αναζοπύρωση.

Η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον εθνικό δρυμό είχε τεθεί υπό έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας αναζοπυρώθηκς σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Αντρέ Φερνάντες.

Πολλά χωριά της περιοχής έχουν εκκενωθεί προληπτικά υπό το φόβο περαιτέρω επέκτασης.

 

«Στάχτη» πάνω από 150.000 στρέμματα στην πυρκαγιά της Σέρα ντα Εστρέλα!

Από την πυρκαγιά στη Σέρα ντα Εστρέλα, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί φέτος το καλοκαίρι στην Πορτογαλία, έχουν καεί 150.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα, ακόμη προκαταρκτικά στοιχεία, των πορτογαλικών αρχών.

Η ανάρτηση του συστήματος παρακολούθησης της Γης από το διάστημα, Copernicus, απεικονίζει τις καμένες εκτάσεις, δείχνοντας το μέγεθος της καταστροφής στον εθνικό δρυμό της Πορτογαλίας.

 

Μάλιστα, η πυρκαγιά αυτή, που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στα περίχωρα της Κοβίλχα στην κεντρική Πορτογαλία, έχει καταστρέψει μοναδικά δάση αυτού του παγκόσμιου γεωπάρκου -αναγνωρισμένου από την UNESCO- που βρίσκεται στην καρδιά του ορεινού όγκου της Σέρα ντα Εστρέλα.

Την ώρα που η ηγεσία της πολιτικής προστασίας δέχεται επικρίσεις για τη διαχείριση της πυρκαγιάς, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο δεσμεύθηκε τη Δευτέρα ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα «για τα δομικά αίτια» και «τη μέθοδο αντιμετώπισης» των πυρκαγιών «μόλις κατασβεστεί η πυρκαγιά της Σέρα ντα Εστρέλα».

Η Πορτογαλία, που ζει φέτος μια πρωτόγνωρη ξηρασία, είχε επίσης τον θερμότερο Ιούλιο των τελευταίων σχεδόν 100 χρόνων.

Από την αρχή της χρονιάς, σχεδόν 800.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, ο βαρύτερος απολογισμός μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2017 που άφησαν πίσω τους σχεδόν 100 νεκρούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την προστασία της φύσης και των δασών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS