Πού βρήκε όλα αυτά τα μετάλλια που είχε καρφιτσώσει στο πέτο ο βασιλιάς Κάρολος, ενώ δεν πήγε ποτέ σε πόλεμο

Πού βρήκε όλα αυτά τα μετάλλια που είχε καρφιτσώσει στο πέτο ο βασιλιάς Κάρολος, ενώ δεν πήγε ποτέ σε πόλεμο

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες από την κηδεία της Ελισάβετ ήταν ξεκάθαρο πως η στρατιωτική στολή του Βασιλιά Καρόλου ήταν γεμάτη με κάθε είδους μετάλλια και παράσημα, παρόλο που ο ίδιος δεν συμμετείχε σε καμία εμπόλεμη ζώνη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Οπως τονίζουν πάντως τα βρετανικά Μέσα, ο Κάρολος παρόλο που δεν κλήθηκε ποτέ σε δράση, συνέχισε να εκπαιδεύεται με τα μέλη των μονάδων στις οποίες ήταν ενταγμένος. Μάλιστα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στους αλεξιπτωτιστές σε ηλικία, 30 ετών, πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο νεοσύλλεκτο.

Πριν γίνει ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας ο νέος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας συνέχισε μια οικογενειακή παράδοση γενεών υπηρετώντας στο στρατό, όπως γράφουν τα βρετανικά μέσα. Ο Κάρολος υπηρέτησε για 6 χρόνια, κυρίως ως πιλότος ελικοπτέρου στο Βασιλικό Ναυτικό.

Ο βασιλιάς Κάρολος τόσο στο παρελθόν, όσο και στις τελετές για το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ φέρει στη στρατιωτική του στολή 10 μετάλλια! Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν, πότε και γιατί παρασημοφορήθηκε ο Κάρολος.


Τα 10 μετάλλια στη στολή του βασιλιά Καρόλου

Καθώς τα πολλά μετάλλια, συνολικά 10, που έχει στη στρατιωτική του στολή ο βασιλιάς Κάρολος δεν πέρασαν απαρατήρητα, τα βρετανικά Μέσα έσπευσαν να δώσουν λεπτομέρειες για το τι αντιπροσωπεύει το καθένα και πότε του απονεμήθηκαν.

Μεταξύ των μεταλλίων του, ο Κάρολος έφερε το μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στη βασίλισσα και το μετάλλιο στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ. Επιπλέον τα μετάλλια για το αργυρό, χρυσό, πλατινένιο και διαμαντένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας, αλλά και το μετάλλιο μακράς υπηρεσίας στο Ναυτικό.

Ο νέος βασιλιάς φορούσε επίσης ένα αναμνηστικό μετάλλιο της Νέας Ζηλανδίας, ένα των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και παράσημο των Καναδικών Δυνάμεων.

Φορούσε επίσης ένα παράσημο των Καναδικών Δυνάμεων και ένα μετάλλιο μνήμης της Νέας Ζηλανδίας.

 YN 2022 09 22 13.22.05

Ακολουθεί λοιπόν η λίστα με τα 10 μετάλλια του βασιλιά Καρόλου από τα αριστερά προς τα δεξιά:

1) Queen's Service Order
2) Μετάλλιο στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β'
3) Μετάλιο για το αργυρό ιωβηλαίο της βασίλισσας
4) Μετάλιο για το χρυσό ιωβηλαίο της βασίλισσας
5) Μετάλιο για το διαμαντένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας
6) Μετάλιο για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας
7) Μετάλλιο μακροχρόνιας υπηρεσίας και καλής συμπεριφοράς
8) Παράσημο των Καναδικών Δυνάμεων
9) Αναμνηστικό μετάλλιο της Νέας Ζηλανδίας
10) Βραβείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας

Η στρατιωτική πορεία του Καρόλου

Ο Βρετανός μονάρχης ξεκίνησε τη στρατιωτική του σταδιοδρομία στις 8 Μαρτίου 1971 στη Βασιλική Αεροπορία (RAF), όπου εκπαιδεύτηκε ως πιλότος τζετ στο κολέγιο Cranwell της RAF.

 

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, αφού ολοκλήρωσε την τετράμηνη εκπαίδευση πήγε στο Ντάρτμουθ. Εκεί έκανε τα μαθήματα διάρκειας έξι εβδομάδων στο Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, όπως και ο πατέρας του. Ο τότε πρίγκιπας ξεκίνησε την ενεργό υπηρεσία του στο αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων HMS Norfolk, ενώ υπηρέτησε και σε άλλα πλοία.

Το 1974, ο Κάρολος εκπαιδεύτηκε ως πιλότος ελικοπτέρου. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης του τοποθετήθηκε στην 845 Naval Air Squadron στο αεροπλανοφόρο καταδρομών HMS Hermes.

 

Προτού γίνει επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' πέρασε από τις βαθμίδες και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

Την ημέρα της ενθρόνισής του ως πρίγκιπας της Ουαλίας σε ηλικία 20 ετών, έλαβε τον πρώτο του βαθμό ως αρχισυνταγματάρχης στο Βασιλικό Σύνταγμα της Ουαλίας. Το 1975, έγινε συνταγματάρχης της Ουαλικής Φρουράς.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανέλαβε τη διοίκηση του δικού του πλοίου, του ναρκαλιευτικού HMS Bronington, το 1976, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση υποπλοιάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο Greenwich. Τους τελευταίους δέκα μήνες της τακτικής του θητείας υπηρέτησε στο HMS Bronington, έως τον Δεκέμβριο του 1976. Τον επόμενο μήνα προήχθη στο βαθμό του Πλοιάρχου και ολοκλήρωσε την ενεργό υπηρεσία του στο Βασιλικό Ναυτικό το 1977.

Λίγο πριν από τα τριακοστά του γενέθλια, διορίστηκε αρχισυνταγματάρχης του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, ενώ είχε εμπειρία στις πτώσεις με αλεξίπτωτο, την πρώτη φορά που επιχείρησε να κάνει άλμα με αλεξίπτωτο κόλλησε ανάποδα στα σχοινιά, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την εκπαίδευση ως αλεξιπτωτιστής.

Ωστόσο ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας θεώρησε ότι δεν μπορούσε να τους «κοιτάξει στα μάτια» ούτε να φορέσει τον περίφημο μπερέ και το σήμα των φτερών του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών αν δεν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Ζήτησε λοιπόν να περάσει ξανά από εκπαίδευση, την οποία και ολοκλήρωσε.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' προήχθη με την πάροδο των ετών, ταυτόχρονα με τα γενέθλιά του το 1988, το 1998 και το 2002. Το 2006 προήχθη σε ναύαρχο στο Βασιλικό Ναυτικό, Στρατηγό στο Στρατό και Αρχιστράτηγο στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Με την άνοδό του στο θρόνο, ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πλέον επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Σημειώνεται πάντως ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει παρασημοφορηθεί για τις υπηρεσίες του, αν και δεν έχει δει ποτέ ενεργό μάχιμη υπηρεσία, ενώ συνέχισε να πετάει έως το 1994.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS