ΠΟΥ: Το εμβόλιο της Moderna θα αξιολογηθεί για επείγουσα χρήση στις 30 Απριλίου

ΠΟΥ: Το εμβόλιο της Moderna θα αξιολογηθεί για επείγουσα χρήση στις 30 Απριλίου

Το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 θα αξιολογηθεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρισή του για επείγουσα χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος του οργανισμού.

«Θα συζητήσουμε για το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λίντμαϊερ, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε.

Η απόφαση για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αξιολογείται τώρα στο πλαίσιο συντομευμένης διαδικασίας βάσει της προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αναμένεται σε μία με τέσσερις ημέρες μετά την ημερομηνία αυτή, πρόσθεσε ο Λίντμαϊερ.

Σε ποια εμβόλια έχει ανάψει πράσινο φως ο ΠΟΥ
Μέχρι στιγμής την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία δίδει μια ένδειξη στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, έχουν λάβει τα εμβόλια κατά της COVID-19 της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ αξιολογεί σήμερα το εμβόλιο κατά της COVID-19 της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm και αναμένεται να εξετάσει το προϊόν της Sinovac στην επόμενη σύνοδό της στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρασκευή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19 φέτος και 1,4 δισεκατομμυρίου το ερχόμενο έτος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συνάψουμε μια συμφωνία με το COVAX», πρόσθεσε ο Βανσέλ, αναφερόμενος στον μηχανισμό για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τον οποίο διαχειρίζονται η Συμμαχία για τα Εμβόλια GAVI και ο ΠΟΥ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS