Ο Πούτιν παραγκώνισε τον Σοϊγκού –Τον χλευάζουν στον στρατό για τις αποτυχίες στην Ουκρανία

Ο Πούτιν παραγκώνισε τον Σοϊγκού –Τον χλευάζουν στον στρατό για τις αποτυχίες στην Ουκρανία

Για παραγκωνισμό του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω των προβλημάτων σε επιχειρησιακό επίπεδο στα μέτωπα της Ουκρανίας, κάνει λόγο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρει στην τελευταία του ενημέρωση στο Twitter για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, εμπειροπόλεμοι Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες χλευάζουν τον Σοϊγκού για την «αναποτελεσματική και εκτός πραγματικότητας ηγεσία του», καθώς έχει επιβραδυνθεί η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων στα πεδία των μαχών.

Ο Σοϊγκού, που κατάγεται από την απόμερη περιοχή Τούβα της Ρωσίας, είναι ο μακροβιότερος υπουργός στη ρωσική κυβέρνηση. Ανέλαβε τα ηνία του υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και το 2012 ο Πούτιν τον έχρισε υπουργό Άμυνας μολονότι δεν διέθετε στρατιωτικό υπόβαθρο ή πολεμική εμπειρία. Επί των ημερών του, πάντως, έγινε η προσάρτηση της Κριμαίας πριν από οκτώ χρόνια.

«Ο Σοϊγκού πιθανότατα πάσχιζε για πολύ καιρό να ξεπεράσει τη φήμη του ότι δεν είχε ουσιαστική στρατιωτική εμπειρία, καθώς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον κατασκευαστικό τομέα και στο Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο άμυνας.

Και επικαλούμενο πρόσφατα ρεπορτάζ ανεξάρτητων ρωσικών ΜΜΕ, ανέφερε ότι ο Σόιγκου έχει τεθεί πλέον στο περιθώριο εντός της ρωσικής ηγεσίας, με επιχειρησιακούς διοικητές να ενημερώνουν απευθείας τον Πούτιν για την πορεία του πολέμου.

Τη μέρα που η Ουκρανία γιόρταζε στις 24 Αυγούστου την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της από την ΕΣΣΔ, που συνέπεσε με τη συμπλήρωση έξι μηνών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Σόιγκου υποστήριξε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» - όπως έχει βαφτίσει ο Πούτιν τον πόλεμο στην Ουκρανία – σκόπιμα επιβραδύνθηκε για να μειωθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων. «Κάνουμε το πάντα για να αποτραπούν οι απώλειες. Φυσικά αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό των επιθέσεων. Αλλά το κάνουμε σκόπιμα», υποστήριξε ο Σόιγκου σε διάσκεψη των υπουργών Άμυνας του «Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης» στο Ουζμπεκιστάν. Τόνισε, όμως, ότι οι επιχειρήσεις προχωρούν βάσει του σχεδιασμού κι η Ρωσία θα πετύχει όλους τους επιθυμητούς στόχους της στην Ουκρανία.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε ότι η σύρραξη παρατείνεται λόγω του εφοδιασμού της Ουκρανίας με δυτικά όπλα: «Ο στόχος των ηΠΑ και των συνεργατών τους είναι να προειδοποιήσουν άλλες χώρες, που ακολουθούν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική αλλά και η στρατηγική φθορά της Ρωσίας για να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό», υποστήριξε – σχόλια που το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε «σκόπιμη παραποληροφόρηση» σημειώνοντας ότι ο Πούτιν έχει ήδη αποπέμψει έξι στρατηγούς του επειδή δεν σημειώνουν οι δυνάμεις του πρόοδο στα μέτωπα με την ταχύτητα που θα επιθυμούσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ