Τζέιμς Σταυρίδης: Κούφιες οι απειλές Πούτιν, θα τον εγκαταλείψουν Κίνα και Ιράν αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Τζέιμς Σταυρίδης: Κούφιες οι απειλές Πούτιν, θα τον εγκαταλείψουν Κίνα και Ιράν αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Κενές περιεχομένου θεωρεί τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρώην Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης, Τζέιμς Σταυρίδης σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία θα τον εγκαταλείψουν οι σύμμαχοί του, περιλαμβανομένης της Κίνας και του Ιράν.

Τα σχόλια του απόστρατου ναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έρχονται μετά τις πυρηνικές απειλές που εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν όταν σημείωσε: «Αν η Ρωσία αισθανθεί ότι απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα, τότε θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα αμυντικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Και δεν μπλοφάρω. Εκείνοι που προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα, να ξέρουν ότι ο άνεμος μπορεί να γυρίσει εναντίον τους».

Ο Πούτιν είχε θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού λίγο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία και ρωσικά ΜΜΕ επισείουν κατά καιρούς αυτή την απειλή. Αλλά όπως δήλωσε ο Τζέιμς Σταυρίδης σε συνέντευξή του στο WABC ο Ρώσος πρόεδρος «δεν μελετά σοβαρά τη χρήση πυρηνικού όπλου».

«Γνωρίζει, ότι αν το έκανε, ολόκληρος ο κόσμος θα στρεφόταν εναντίον του. Θα έχανε ακόμη και την υποστήριξη των Κινέζων, των Ιρανών. Ουδείς θα υποστηρίξει τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, άρα δεν το λαμβάνω στα σοβαρά», πρόσθεσε.

Αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Κασιάνοφ θεωρεί ότι είναι κούφια η πυρηνική απειλή του Πούτιν. «Προσπάθησε να τρομάξει τον κόσμο με την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών, αλλά θεωρώ ότι αυτό εντάσσεται στην κατηγορία της μπλόφας. Δεν νομίζω ότι θα στραφεί σε πυρηνικά για τον απλό λόγο ότι συνειδητοποιεί πως θα εξοντωνόταν κι ο ίδιος αμέσως», δήλωσε στο Newsweek. 

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών

Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι μετέφεραν το μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», όπως δήλωσε χθες ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν περιέγραψε τη φύση της σχεδιαζόμενης απάντησης των ΗΠΑ, τόνισε όμως, ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συχνή, άμεση επαφή με τη Ρωσία, τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ενέργειες και τις απειλές του Πούτιν.

«Έχουμε διευκρινίσει άμεσα σε ιδιωτικές συνομιλίες με τους Ρώσους σε πολύ υψηλό επίπεδο ότι θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία. Τους το καταστήσαμε σαφές και με έμφαση ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν αποφασιστικά μαζί με τους συμμάχους και εταίρους μας», είπε ο Σάλιβαν στην εκπομπή This Week του ΑΒC, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι «κατανοούν τι θα αντιμετωπίσουν αν βαδίσουν αυτόν τον σκοτεινό δρόμο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS