Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν

Πράσινο φως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μια επιχείρηση στη Ράφα φέρεται να εξασφάλισε το Ισραήλ, με αντάλλαγμα να είναι περιορισμένα τα αντίποινά του στο Ιράν, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Εφημερίδες όπως οι Times of Israel και η Jerusalem Post επικαλούνται τις δηλώσεις Αιγύπτιου αξιωματούχου στην εφημερίδα Al Araby Al-Jadeed του Κατάρ, ο οποίος ανέφερε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση έδειξε να αποδέχεται το σχέδιο» που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση του Ισραήλ αναφορικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα να μην επιχειρήσει ευρείας κλίμακας επίθεση κατά του Ιράν».

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται για τη διαχείριση των επιπτώσεων της σχεδιαζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Στη Ράφα πιστεύεται ότι βρίσκονται τέσσερα τάγματα της Χαμάς, η ηγεσία της και πιθανώς και οι Ισραηλινοί όμηροι καθώς και πάνω από ένα εκατομμύριο άμαχοι Παλαιστίνιοι, που κατέφυγαν εκεί από άλλα σημεία της Λωρίδας της Γάζας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι έχει εγκρίνει τα σχέδια της επίθεσης των IDF στη Ράφα και πρόσφατα είπε ότι έχει ληφθεί η απόφαση για την ημερομηνία έναρξή της.

Όχι πριν το εβραϊκό Πάσχα τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

Την ίδια ώρα το ABC News επικαλούμενο ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο μετέφερε ότι η απάντηση του Ισράηλ στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο από το Ιράν δεν αναμένεται πριν το εβραϊκό Πάσχα, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου.

Ισραηλινές πηγές ανέφεραν στο αμερικανικό δίκτυο ότι το Ισραήλ είχε προετοιμαστεί αλλά ακύρωσε τουλάχιστον δύο σχεδιαζόμενες επιθέσεις στις τέσσερις ημέρες μετά το χτύπημα από το Ιράν, ενώ σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan, ο Νετανιάχου αποφάσισε να μην θέσει σε εφαρμογή προεγκεκριμένα σχέδια για τη διεξαγωγή των πληγμάτων αντιποίνων αφού συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ