Ο Πριγκόζιν «είναι νεκρός ή σε κάποιο γκουλάγκ της Ρωσίας», λέει Αμερικανός πρώην στρατηγός

Ο Πριγκόζιν «είναι νεκρός ή σε κάποιο γκουλάγκ της Ρωσίας», λέει Αμερικανός πρώην στρατηγός

O επικεφαλής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν είτε είναι νεκρός, είτε σαπίζει σε κάποιο ρωσικό γκουλάγκ, υποστηρίζει ένας πρώην στρατηγός των ΗΠΑ.

Ο Πριγκόζιν είναι άφαντος εδώ και εβδομάδες μετά τη βραχύβια ανταρσία των μισθοφόρων του και ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι τα περί συνάντησής του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις 29 Ιουνίου είναι ψέμματα, που διαδίδει το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να άκουσε τις εξηγήσεις του Πριγκόζιν και των διοικητών της Wagner για την «πορεία προς τη Μόσχα» τον περασμένο μήνα, αλλά για τον στρατηγό ε.α. Ρόμπερτ Έιμπραμς, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα, το μέλλον του «σεφ του Πούτιν» είναι αβέβαιο.

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αμφιβάλλω αν θα ξαναδούμε ποτέ τον Πριγκόζιν δημοσίως. Πιστεύω ότι είτε τον έχουν κρύψει, ή τον έστειλαν στη φυλακή, ή τον αντιμετώπισαν με κάποιον άλλο τρόπο, αλλά αμφιβάλλω κατά πόσον θα τον ξαναδούμε». Ο Έιμπραμς δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να μην είναι πλέον ζωντανός ο Πριγκόζιν. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ζωντανός, κι αν είναι, βρίσκεται σε κάποια φυλακλή», είπε μιλώντας στο ABC News.

Όσο για τη φερόμενη συνάντηση του Πριγκόζιν με τον Πούτιν πέντε μέρες μετά την ανταρσία, ο τετράστερος στρατηγός ε.α. διατηρεί έντονες αμφιβολίες. «Θα μου προκαλούσε έκπληξη να δούμε αποδείξεις ότι Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν. Νομίζω ότι είναι πολύ σκηνοθετημένο όλο αυτό».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ