Προκαλεί Τούρκος αναλυτής: «Αρχικά θα καταστρέψουμε τα αεροδρόμια της Ελλάδας»

Προκαλεί Τούρκος αναλυτής: «Αρχικά θα καταστρέψουμε τα αεροδρόμια της Ελλάδας»

Δεν χάνουν ευκαιρία οι Τούρκοι, να εξαπολύουν προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας.

Μάλιστα, αυτή τη φορά ο αναλυτής και καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, σημείωσε προκλητικά πως στην περίπτωση πολέμου με την χώρα μας «η Τουρκία -σε πρώτο στάδιο - θα καταστρέψει τα ελληνικά αεροδρόμια», ώστε να μην μπορούν να απογειωθούν και προσγειωθούν ελληνικά μαχητικά.

«Στην σύγκρουση η Τουρκία σε πολύ σύντομο διάστημα, -να το πούμε και αυτό- μέσα σε μια-δυο μέρες, με τα πυρά και τους ελιγμούς της επιχείρησης θα έχουμε διασφαλίσει την ανωτερότητα μας στην κατάσταση. Δηλαδή η πρωτοβουλία πολύ σύντομα θα περάσει στα χέρια μας» υποστήριξε ο Γκιουτσλουέρ.

«Και η απάντηση στο πώς μπορεί να γίνει αυτό είναι κλασική. Βλέποντας δηλαδή τις πολεμικές και αμυντικές δυνατότητες μας, σε πρώτο στάδιο, τα αεροδρόμια της Ελλάδας θα αχρηστευτούν»,συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος αναλυτής εξήγησε πως «αχρήστευση» των ελληνικών αεροδρομίων, θα οδηγήσει «στην παράδοση, εξουδετέρωση, ή κατάρριψη» των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

«Όταν λοιπόν εξουδετερωθούν εκείνες οι αεροπορικές βάσεις και δεν μπορούν να απογειωθούν τα αεροσκάφη, ε τι θα κάνουν; Δεν θα μπορούν να απογειώσουν τα αεροσκάφη τους, ενώ και αυτά που πετάνε τι θα γίνουν; Ή θα παραδοθούν ή θα εξουδετερωθούν, θα καταρριφθούν. Δηλαδή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα βρεθεί σε αυτή την παράδοξη κατάσταση», σημείωσε προκλητικά.

«Ουδείς δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από τα χέρια της Τουρκίας», προειδοποίησε, εκφράζοντας παράλληλα υποκριτικά την ευχή να μην υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Μακάρι να μη συμβεί κάτι τέτοιο αλλά αν συμβεί, να μην εμπιστεύονται κανέναν, κανείς δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από τα χέρια της Τουρκίας», ανέφερε με εμπρηστικό και προκλητικό τόνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ