Απειλεί την Ελλάδα ο Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα – Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι

Απειλεί την Ελλάδα ο Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα – Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί «να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τις ενέργειες της Ελλάδας», επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό πως η Ελλάδα «εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών». Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία, κατά δήλωση του Ακάρ, επιθυμεί την ειρήνη και τον διάλογο.


Κατά τη διάρκεια άσκησης που πραγματοποιείται στο Καρς της Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Τουρκία δε θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο και δε θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της, ενώ υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν απειλεί κανέναν.

Αρχικά ανέφερε πως η Τουρκία ακολουθεί μια λογική και σταθερή εξωτερική πολιτική, στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα πως συνεχίζει να προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και σε ανάλογη ρητορική. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τις ενέργειες της Ελλάδας», είπε σε προκλητικούς τόνους.

«Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Η Τουρκία δεν είναι απειλή για οποιονδήποτε. Είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ποτέ δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν έχουμε επιτρέψει και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάζουν τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το φροντίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χουλουσί Ακάρ στάθηκε ξανά «στον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και στις προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά», τονίζοντας πως «σε απάντηση της έκκλησής μας για ειρήνη και διάλογο, η Ελλάδα επιδιώκει τεχνητές συμμαχίες και κάνει μάταιες εξοπλιστικές προσπάθειες, ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας. Και περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ