Προς γενικό lockdown πριν τα Χριστούγεννα η Γερμανία

Προς γενικό lockdown πριν τα Χριστούγεννα η Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 28.438 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.300.516, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 496 ασθενείς COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορvνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 21.466 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν το γενικό lockdown. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί, ίσως τη Κυριακή, σε διάσκεψη της καγκελαρίου με τους τοπικούς πρωθυπουργούς. Λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι φωνές πολιτικών στη Γερμανία που τάσσονται υπέρ ενός γενικού lockdown πριν από τα Χριστούγεννα ως μόνη λύση για τον περιορισμό της εξάπλωσης. 

Η πρωθυπουργός του ανατολικογερμανικού κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Πομερανίας Μανουέλα Σβέζιγκ δήλωσε στο ραδιοσταθμό DLF ότι ένα γενικό lockdown έχει νόημα μόνο αν επιβληθεί σε παγγερμανικό επίπεδο και όχι μόνο σε μερικά ομόσπονδα κρατίδια.

Γενικό lockdown ανακοίνωσε η Βάδη-Βιρτεμβέργη

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ θεωρεί δεδομένο μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ZDF ότι στην επόμενη διαδικτυακή συνάντησή τους η καγκελάριος Μέρκελ και οι τοπικοί πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων θα συμφωνήσουν σε γενικό lockdown διάρκειας 3 εβδομάδων, αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου, με πιθανή διάρκεια μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου του 2021.

Προς την κατεύθυνση ενός γενικού lockdown σε παγγερμανικό επίπεδο πιέζει και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμερ. Λόγω της έκρηξης κρουσμάτων στο τρίτο σε πληθυσμό γερμανικό κρατίδιο, με 11 εκατομμύρια κατοίκους, ο τοπικός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μονομερώς την επιβολή γενικού lockdown αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και δήλωσε ότι, αν δεν υπάρξει σύμπνοια σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα επιδιώξει συμφωνία για κοινά μέτρα με τα γειτονικά κρατίδια, όπως η Βαυαρία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS