Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει η Γαλλία -Σύσταση στους πολίτες να αποφύγουν Ισπανία και Πορτογαλία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει η Γαλλία -Σύσταση στους πολίτες να αποφύγουν Ισπανία και Πορτογαλία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές δίνει η γαλλική κυβέρνηση, την ώρα που απευθύνει έκκληση στους Γάλλους πολίτες να μην επισκεφθούν την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Ο γενικός γραμματέας, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης, Κλεμάν Μπον, συμβούλεψε τους πολίτες να φερθούν με «σύνεση» πριν αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ο Κλεμάν Μπον εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος αναφορικά με καλοκαιρινούς προορισμούς σε Πορτογαλία και Ισπανία, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι έλεγχοι των ελληνικών αρχών στα σύνορα διασφαλίζουν τον προστατευμένο παραθερισμό σε Γάλλους τουρίστες.

Σύσταση για αποφυγή ταξιδίων στην Ισπανία και την Πορτογαλία

Καλεσμένος της γαλλικής τηλεόρασης, ο Μπον προειδοποίησε για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα στην Πορτογαλία και την Ισπανία, «συγκεκριμένα στην Καταλονία».

«Θα το αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες, αλλά ενδέχεται να πάρουμε επιπλέον μέτρα» σημείωσε, και πρόσθεσε: «Για όσους δεν έχουν ακόμη κάνει κράτηση για τις διακοπές τους, αποφύγετε την Ισπανία και την Πορτογαλία». Το μέλος της γαλλικής κυβέρνησης πρόσθεσε: «Καλύτερα να μείνετε στη Γαλλία ή να μεταβείτε σε άλλες χώρες».

Τι είπε ο Γάλλος γενικός γραμματέας για την Ελλάδα

Αντίθετα, ο Γάλλος εξαίρεσε την Ελλάδα από τη σύσταση και ανέφερε πως η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους Γάλλους πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους εδώ.

«Μια χώρα όπως η Ελλάδα, για παράδειγμα, που έδειξε μια μικρή χαλάρωση τις τελευταίες εβδομάδες, ενίσχυσε τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ακόμη καλύτερα, πιστεύω πως αυτό διασφαλίζει τους τουρίστες, τους Γάλλους, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα», είπε.

Εξαρση της πανδημίας σε Ισπανία και Πορτογαλία

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην Καταλονία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που μπορούμε να αντέξουμε», δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, οι μολύνσεις εκτοξεύτηκαν, αφού η Πορτογαλία άνοιξε τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση στα μέσα Μαΐου και σήμερα έχουν φτάσει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα είχε επιβληθεί lockdown.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ