Πτήσεις ρωσικών βομβαρδιστικών πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ ο Κισίντα είναι στην Ουκρανία

Πτήσεις ρωσικών βομβαρδιστικών πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ ο Κισίντα είναι στην Ουκρανία

Η σταδιακή κλιμάκωση της έντασης στην Απω Ανατολή συνεχίστηκε την Τρίτη, καθώς την ώρα που ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα μετέβαινε στο Κίεβο δύο ρωσικά μαχητικά πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, φέροντας πυραύλους.

Οπως ανακοίνωσε η ίδια η Μόσχα, επρόκειτο για προγραμματισμένη πτήση δύο πολεμικών αεροσκαφών τύπου Τουπόλεφ 95MS της ρωσικής αεροπορίας, που πέταξαν πάνω από τα «ουδέτερα ύδατα» της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας τονίζεται ότι επρόκειτο για βομβαρδιστικά που έφεραν πυραύλους. Η πτήση τους διήρκεσε πάνω από επτά ώρες, επισημαίνεται.

Προστίθεται μάλιστα ότι η πτήση των δύο αεροσκαφών διεξήχθη με απόλυτη τήρηση των διεθνών κανονισμών.

Η πτήση των δύο Τουπόλεφ έρχεται την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρίσκεται στη Μόσχα για τριήμερη επίσκεψη. Η Ιαπωνία έχει επανειλημμένα εκφράσει τους τελευταίους μήνες στο Πεκίνο και τη Μόσχα την ανησυχία της για τις κοινές περιπολίες κινεζικών και ρωσικών μαχητικών κοντά στον εναέριο χώρο της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|05|24 10:52

Νέα Ford Mustang ... American History [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ