Qatar Gate: Αυτές είναι οι φυλακές στο Βέλγιο που κρατείται η Εύα Καϊλή

Qatar Gate: Αυτές είναι οι φυλακές στο Βέλγιο που κρατείται η Εύα Καϊλή

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Βέλγιο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε θέματα οικονομικής απάτης και διαφθοράς, συνεπώς αναμένεται να είναι σκληρή η στάση των Βρυξελλών.


Δύο 24ωρα μετά τη σύλληψη της, για το Qatar Gate, η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις φυλακές Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει σε αυτές τις φυλακές μέχρι τη δίκη της. Εκεί, μάλιστα, είχε παραμείνει και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, πριν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Βέλγιο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε θέματα οικονομικής απάτης και διαφθοράς, συνεπώς αναμένεται να είναι σκληρή η στάση των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ, πρώτος συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έπειτα ο πατέρας της εντοπίστηκε έξω από ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες με μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και στη συνέχεια, συνελήφθη η Εύα Καϊλή μέσα στο σπίτι της, όπου και βρέθηκαν σακούλες γεμάτες με μετρητά. Για τον λόγο αυτό, δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.

fylakes belgio
Την ίδια ώρα, η Ευρωβουλή δείχνει την οργή της για την υπόθεση διαφθοράς και ζητά να «πέσουν κεφάλια». Μάλιστα, τη Δευτέρα θα γίνει η συνεδρίαση για την καρατόμηση της Εύας Καϊλή από την αντιπροεδρία, ενώ ορισμένοι ζητούν να παραδώσει και την έδρα της, μία απόφαση που αφορά όμως μόνο την ίδια.

Επίσης, κρατήθηκαν από τις Αρχές οι Λούκα Βισεντίνι, πρόσφατα εκλεγμένος γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, και ο Πιέρ Αντόνιο Πανζέρι, ευρωβουλευτής επί 15 χρόνια, πρώην πρόεδρος της υποεπιτροπής «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, έγιναν έρευνες το βράδυ του Σαββάτου (10/12) μετά από αίτημα του εισαγγελέα. Οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος θα πρέπει να αναλυθεί με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Μονάδας Εγκλήματος Υπολογιστών.

Ο Ταραμπέλα έχει βουλευτική ασυλία και δεν συνελήφθη. Η όλη διαδικασία πως σπίτι του ευρωβουλευτή έγινε παρουσία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ερωτηθείς για το λόγο που ήταν παρούσα, ο εκπρόσωπός της, Γιούρι Λάας, απάντησε το εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, επέστρεψε από τη Μάλτα στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου για να παραστεί σε κατ' οίκον έρευνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το βελγικό σύνταγμα (άρθρο 59) απαιτεί την παρουσία του προέδρου του Κοινοβουλίου σε περίπτωση έρευνας κατ' οίκον σε βουλευτή που εκλέχθηκε στο Βέλγιο».

Πάντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η πρόεδρος Μετσόλα στέκονται σθεναρά κατά της διαφθοράς, συνεργάζονται ενεργά και πλήρως με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές για να βοηθήσουν την πορεία της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την Echo, σε καθεστώς σύλληψης βρίσκεται και ο Παντσέρι, καθώς και ένας λομπίστας από τις Βρυξέλλες. Μαζί με την ευρωβουλευτή και τον σύντροφό της όλοι τους θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο Βισεντίνι.

Η ανακοίνωση των Βελγικών Αρχών για τις συλλήψεις σχετικά με το QatarGate

Η ανακοίνωση των βελγικών Αρχών αναφέρει: «Συνολικά έξι άτομα κρατήθηκαν προχθές, Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο έρευνας από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα και την ομοσπονδιακή αστυνομία, για κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος.

Υπάρχει η υποψία πως τρίτα πρόσωπα σε πολιτική και / ή στρατηγική θέση εντός του Ευρωκοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα ποσά χρημάτων ή τους προσφέρθηκαν δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από τον εισαγγελέα των Βρυξελλών ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Τους απήγγειλε κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Δύο αφέθηκαν ελεύθεροι από την εισαγγελική έρευνα.

Το σπίτι ενός ακόμη ερευνήθηκε χθες στις 8 το βράδυ. Σχετικά με την έρευνα, καμία άλλη πληροφορία δεν θα δοθεί επί του παρόντος. Τα ΜΜΕ θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης με δελτία Τύπου».

Οι πληροφορίες από τις Αρχές του Βελγίου, πάντως, βγαίνουν με φειδώ. Είναι ενδεικτικό ότι αρχικά η ενημέρωση ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 13:00 ώρα Ελλάδος, στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα γίνουν στις 15:00 και τελικά η επίσημη ανακοίνωση βγήκε στις 14:00.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS