Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Τζόρτζι και Ταλαμάνκα - H απόφαση των δικαστικών αρχών

Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Τζόρτζι και Ταλαμάνκα - H απόφαση των δικαστικών αρχών

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα οριστεί νέα ακρόαση,


Στη φυλακή θα παραμείνουν ο Φραντσέσκο Τζόρτζ και ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, όπως αποφάσισαν οι βελγικές δικαστικές αρχές, μετά την επανεξέταση της προφυλάκισης και των δύο υπόπτων, για το σκάνδαλο QatarGate.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ακρόασης του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί ότι εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα οριστεί νέα ακρόαση εντός δεκαπέντε ημερών, σύμφωνα με το Ansa.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ.

Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Νωρίτερα προηγήθηκε η διαδικασία της ακρόασης των δύο ανδρών που ήταν παρόντες στην αίθουσα. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, η κατάσταση είναι περίπλοκη» ανέφερε η δικηγόρος του κ. Ταλαμάνκα, η Μπάρμπαρα Ούλεμπροκ.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει και η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate, μετά την απόρριψη του αιτήματός της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι». Οι δικαστές δεν πείστηκαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι ύποπτη φυγής καθώς και ότι είναι πιθανόν να έρθει σε επαφή με άλλους υπόπτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ