Θρίλερ στην Ιταλία: Ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά η κυβέρνηση καταρρέει και οι εκλογές είναι κοντά

Θρίλερ στην Ιταλία: Ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά η κυβέρνηση καταρρέει και οι εκλογές είναι κοντά

Τα κόμματα της κεντροδεξιάς Forza Italia και Lega, καθώς και το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία

Το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία συνεχίζεται και η κυβέρνηση καταρρέει, καθώς, μπορεί ο Μάριο Ντάργκι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία, ωστόσο το ενδεχόμενο παραίτησης του και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών γίνεται όλο και πιο πιθανό.

Του γύρισαν την πλάτη τρία μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού του συνασπισμού, η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια που απείχαν από τη διαδικασία. Ο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έλαβαν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα, ο Ντράγκι κατευθύνθηκε στο Κυρηνάλιο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι σημειώνεται σε μια περίοδο που η Ιταλία βρίσκεται στη δίνη των πληθωριστικών πιέσεων καθώς το κύμα ακρίβειας εξακολουθεί να χτυπά την Ευρώπη.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου εκτινάχτηκε στο 3,61% μετά τη νίκη του Ντράγκι, διευρύνοντας την ημερήσια άνοδο στις 8 μονάδες βάσης.

Nωρίτερα, έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έπεφτε, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις στην Γερουσία της Ιταλίας, από όπου ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός ζήτησε νωρίτερα ψήφο εμπιστοσύνης.

Τα κόμματα της κεντροδεξιάς Forza Italia και Lega, καθώς και το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει απαρτία. Το γεγονός ότι τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα πάρουν μέρος στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία ξεκίνησε ήδη στη Γερουσία της Ρώμης, σημαίνει ότι μπορεί να μην εξασφαλιστεί ούτε ο κατώτατος απαιτούμενος αριθμός – απαιτείται το 50% των γερουσιαστών συν ένας – για να μπορέσει, η ψηφοφορία αυτή να θεωρηθεί έγκυρη.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός έφυγε από την Γερουσία, όπως μεταδίδει η ιταλική La Stampa. Οι τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις δείχνουν με σαφήνεια ότι ο Μάριο Ντράγκι θα επιστρέψει, απόψε, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του. 

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ