Reuters: Βγαίνουν από την «ασφαλή» λίστα της Ε.Ε. Σερβία- Μαυροβούνιο

Reuters: Βγαίνουν από την «ασφαλή» λίστα της Ε.Ε. Σερβία- Μαυροβούνιο

Εκτός της λίστας με τις «ασφαλείς χώρες» από τις οποίες δέχεται ταξιδιώτες η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να τεθούν Σερβία και Μαυροβούνιο, σύμφωνα με πηγές.

Η αναθεώρηση της λίστας, στην οποία εξ αρχής ούτε κατά διάνοια δεν είχε τεθεί το ζήτημα να συμπεριληφθούν οι ΗΠΑ, έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίας. Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με το Reuters, σε χθεσινή συνάντηση και αρκετά κράτη, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία, υποστήριξαν τη γερμανική πρόταση.

Μένει να συζητηθεί επισήμως από διπλωμάτες της Ε.Ε. αργότερα σήμερα. Η λίστα, ωστόσο, λίστα αποτελεί μία πρόταση, δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της.

Σημειώνεται ότι οι δύο βαλκανικές χώρες αντιμετωπίζουν έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, γι’ αυτό και η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την απαγόρευση πτήσεων από και προς Σερβία.

Στη συνάντηση Λουξεμβούργο και Κύπρος πρότειναν να συμπεριληφθούν στη λίστα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο, οι υπόλοιπες χώρες αρνήθηκαν. Η πρόταση της Κύπρου να συμπεριληφθούν το Ισραήλ, η Λιβύη και η Ιορδανία, επίσης απορρίφθηκε.

Εφόσον τελικώς Σερβία και Μαυροβούνιο αποκλειστούν, στη λίστα θα παραμείνουν τα εξής κράτη: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα (με την απαίτηση αμοιβαιότητας), Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS