Reuters: Η Γερμανία εξετάζει την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer

Reuters: Η Γερμανία εξετάζει την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ζήτησε συμβουλές σχετικά με εάν θα καθυστερήσει την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters σήμερα.

Το υπουργείο επιδιώκει την άποψη μιας ανεξάρτητης επιτροπής εμβολιασμού σχετικά με το εάν θα καθυστερήσει την δεύτερη δόση πέρα από το μέγιστο των 42 ημερών που προβλέπεται τώρα, μετά από παρόμοια κίνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με το μονοσέλιδο έγγραφο.
Το έγγραφο, με ημερομηνία Κυριακής, έρχεται μετά από εκτεταμένη κριτική το Σαββατοκύριακο του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν – συμπεριλαμβανομένων των συντηρητικών πολιτικών συμμάχων του – ότι η Γερμανία απέτυχε να αποκτήσει αρκετές δόσεις εμβολίου και πως κινήθηκε πολύ αργά όσον αφορά στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Μόλις 239.000 Γερμανοί έχουν κάνει το εμβόλιο ενώ υπάρχουν διαθέσιμες 1,3 εκατομμύρια δόσεις
Σύμφωνα με την τελευταία καθημερινή ενημέρωση του Ινστιτούτου Robert Koch, η Γερμανία έχει εμβολιάσει περίπου 239.000 άτομα από την έναρξη της εκστρατείας της στις 27 Δεκεμβρίου – αριθμός πολύ μικρότερος από τις 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που είχαν παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Η κίνηση της Βρετανίας να καθυστερήσει την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech επικροτήθηκε από αρκετούς Γερμανούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και έρχεται την ώρα που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να παρέχουν προστασία από τον κορωνοϊό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δίνοντάς τους μία δόση και καθυστερώντας την δεύτερη.

Άλλα σημεία στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνουν την σύσταση για επιπλέον μία δόση, μία έκτη δηλαδή, από τα φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer, μια πρακτική που οι εταιρείες λένε ότι είναι εφικτή με την σωστή βελόνα και σύριγγα και επιτρέπεται σε πολλές χώρες.

Την ίδια ώρα, η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμβόλιο της Moderna, η οποία αναμένεται την Τετάρτη, θα προσθέσει άλλο 1,5 εκατομμύριο δόσεις τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε επίσης. Συνολικά, η Γερμανία πρέπει να λάβει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Modern φέτος, βάσει συμβάσεων προμηθειών σε επίπεδο ΕΕ.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Γερμανός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού οργανισμού Φαρμάκων προχωρά υπό «υψηλές πιέσεις». «Ο στόχος μας είναι, το συντομότερο δυνατό, να αποφασίσουμε για το μέλλον και το πεδίο έγκρισης για το εμβόλιο της AstraZeneca» ανέφερε το έγγραφο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ