Reuters: Οι ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης στην Ελλάδα φοβούνται για την τουριστική σεζόν

Reuters: Οι ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης στην Ελλάδα φοβούνται για την τουριστική σεζόν

Στους νέους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα για τα κέντρα διασκέδασης στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του «Reuters», επικαλούμενο δηλώσεις ιδιοκτητών.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες μπαρ και νυχτερινών κέντρων φοβούνται ότι οι νέοι περιορισμοί, που επιτρέπουν μόνο καθήμενους πελάτες, αναμένεται μόνο να πλήξουν τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της ζωτικής θερινής περιόδου, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι οι κανόνες είναι απαραίτητοι για να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, αναφέρει το «Reuters».

«Είναι ένα βήμα προς τα πίσω, σίγουρα θα επηρεάσει τον τουρισμό, αλλά θεωρείται απαραίτητο, ώστε να μην χάσουμε το υπόλοιπο καλοκαίρι. Θα είμαστε υπομονετικοί», δήλωσε ο 27χρονος Ηλίας Μπαμπάτσικος, μάνατζερ ενός παραλιακού μπαρ στον Άλιμο.

Δύσκολο να πειθαρχήσει ο κόσμος

Όπως σχολιάζει το «Reuters», οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανησυχούν για την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων και την πιο μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα».

Ο Μπαμπάτσικος είπε ότι θα είναι δύσκολο να πειθαρχήσει ο κόσμος, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πελάτες θα σεβαστούν τα μέτρα.

Το «Reuters» κάνει αναφορά και στα βαριά πρόστιμα που θα αντιμετωπίσουν οι χώροι που παραβιάζουν τους νέους κανόνες.

«Πιστεύω ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση, επειδή στα μπαρ που είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να παραμένει όρθιος ο κόσμος, είναι πολύ δύσκολο να πεις σε κάποιον ότι πρέπει να καθίσει», δήλωσε ο 37χρονος Μάριος Μάρκου, μάνατζερ σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. «Αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το «Reuters», περίπου το 38% του επιλέξιμου πληθυσμού της Ελλάδας είναι πλήρως εμβολιασμένο και η κυβέρνηση έχει προσφέρει κίνητρα για να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο, με στόχο να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 70% μέχρι το φθινόπωρο.

«Είναι μια πολύ ατυχής εξέλιξη, αλλά καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει», δήλωσε ο 48χρονος επιχειρηματίας Κοσμάς Θεοδωρίδης, πελάτης σε ένα μπαρ στην Αθήνα. «Το βασικό είναι να εμβολιαστούν όλοι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ