Ρίσι Σούνακ: «Ξύλινος λόγος με κλισέ - Μιλούσε ένα ρομπότ» - Αυστηρός ο βρετανικός Τύπος για την ομιλία του

Ρίσι Σούνακ: «Ξύλινος λόγος με κλισέ - Μιλούσε ένα ρομπότ» - Αυστηρός ο βρετανικός Τύπος για την ομιλία του

Στην πρώτη ομιλία που διήρκησε σχεδόν ενάμιση λεπτό, εμφανίστηκε «ενωτικός» και «ταπεινός»


Aυστηρή ήταν η κριτική των βρετανικών ΜΜΕ για την πρώτη ομιλία του Ρίσι Σούνακ, που θα αναλάβει τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας σε λιγότερο από δύο μήνες, και στην πρώτη ομιλία που διήρκησε σχεδόν ενάμιση λεπτό, εμφανίστηκε «ενωτικός» και «ταπεινός» θέλοντας να σηματοδοτήσει αλλαγή στάσης σε σχέση με τον Μπόρις Τζόνσον και ως ένα βαθμό και με τη Λιζ Τρας.

Ο Βρετανικός Τύπος βέβαια σχολίασε ότι φάνηκε αμήχανος και χωρίς χαρακτήρα στην ομιλία του ενώ δεν ανέφερε κάτι καινούριο πέρα από κοινοτυπίες.
Μάλιστα δεν πέρασε ασχολίαστο το γεγονός ότι μίλησε διαβάζοντας από οτοκιού, κάτι που φάνηκε στο βίντεο, και έκανε μία αμήχανη παύση στο τέλος της ομιλίας του.

Η πολιτική ανταποκρίτρια του Sky News, Liz Bates, σχολιάζοντας το απότομο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε ότι ήταν «σαν να παρακολουθείς ένα πολιτικό ρομπότ» και πρόσθεσε ότι αργά ή γρήγορα ο Σούνακ θα αναγκαστεί να βγει στο προσκήνιο της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

«Στην ομιλία του, ήταν πολύ σύντομος, μπήκε στο θέμα, εμφανίστηκε ως επιδέξιος, επαγγελματίας – ήταν σχεδόν σαν να παρακολουθούμε ένα πολιτικό ρομπότ. Δεν θα μπορούσα να πω τίποτα άλλο: «Θα πρέπει να δείξει λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξύλινος λόγος με κλισέ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Guardian. «Αυτό μόλις και μετά βίας μετράει ως ομιλία. Ο λόγος του Σούνακ ήταν ξύλινος και το περιεχόμενο των λεγομένων του δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα κλισέ». Ωστόσο αναγνωρίζει ως θετικό στοιχεί τις ευχαριστίες του στη Λιζ Τρας τις οποίες χαρακτηρίζει γενναιόδωρες αλλά και την αναφορά στην «ακεραιότητα και ταπεινότητα» που «υποδηλώνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από τους προκατόχους του».

Δείτε την πρώτη ομιλία του Σούνακ ως πρωθυπουργού της Βρετανίας:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ