Ασύλληπτο: Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ εν ριπή οφθαλμού -Σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα! [βίντεο]

Ασύλληπτο: Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ εν ριπή οφθαλμού -Σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα! [βίντεο]

Το παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε ένα ρομπότ στην Ιαπωνία που έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ στον ταχύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σύμφωνα με το Guiness World Records, το ρομπότ της Mitsubishi Electric έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,305 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 0,75 δευτερολέπτων.

Ο χρόνος που έκανε το ρομπότ είναι δέκα φορές ταχύτερος από εκείνον που έκανε ποτέ άνθρωπος: Το σχετικό ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2023 σε διαγωνισμό στην Καλιφόρνια, όταν ο κορεατικής καταγωγής Αμερικανός Μαξ Παρκ χρειάστηκε μόλις 3,13 δευτερόλεπτα για να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ.

Το ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,305 δευτερόλεπτα!

Ο χρόνος των 0,305 δευτερολέπτων που χρειάστηκε το ρομπότ είναι περίπου όσος χρειάζεται κάποιος για να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά του.

Το νέο ρεκόρ αντανακλά τις καταιγιστικές προόδους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ρομποτικής, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2009 το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σπάσει ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ ήταν ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα.

Η Mitsubishi Electric είπε ότι πέτυχε το κατόρθωμα χρησιμοποιώντας «συμπαγείς, υψηλής ισχύος, σερβοκινητήρες που ανταποκρίνονται στο σήμα», οι οποίοι επέτρεψαν στο ρομπότ της να περιστρέψει τον κύβο του Ρούμπικ κατά 90 μοίρες σε μόλις 0,009 δευτερόλεπτα.

Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας για να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ είναι οι φυσικές ιδιότητες του ίδιου του κύβου. Οι πρώτες προσπάθειες αρχικά παρεμποδίστηκαν από το μπλοκάρισμα και το σπάσιμο του κύβου λόγω της ταχύτητας και της δύναμης που ασκούσε το ρομπότ. «Η μείωση του χρόνου όσο το δυνατόν περισσότερο ήταν δύσκολη υπόθεση, αλλά τ και διασκεδαστική ταυτόχρονα», είπε στο Guinness World Records ο Τοκούι, ο μηχανικός της Mitsubishi, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας για το ρεκόρ.

Από το 1974 που τον εφηύρε ο Ούγγρος καθηγητής Έρνο Ρούμπικ, ο κύβος του Ρούμπικ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς παιχνίδια στην ποπ κουλτούρα. Έχουν πουληθεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο κύβοι παγκοσμίως, ενώ μια από τα δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google τα τελευταία χρόνια είναι το «Πώς να λύσετε έναν κύβο του Ρούμπικ».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ