Σοκ στη Ρωσία: 11 νεκροί σε σχολείο -Ακούστηκαν πυρά, έγινε έκρηξη [βίντεο]

Σοκ στη Ρωσία: 11 νεκροί σε σχολείο -Ακούστηκαν πυρά, έγινε έκρηξη [βίντεο]

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα και τέσσερις τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σε ένα σχολείο της πόλης Καζάν, στην κεντρική Ρωσία, και σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Interfax και Ria Νovosti, ο δράστης είναι ένας έφηβος ο οποίος συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Interfax, τα θύματα είναι οκτώ μαθητές και ένας δάσκαλος. Αργότερα όμως έγινε γνωστό ότι οι νεκροί είναι 11.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, με κάποια ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων να μεταδίδουν ότι οι δράστες ήταν δύο ένοπλοι έφηβοι και άλλα ότι επρόκειτο για έναν δράστη.

Το RIA μετέδωσε ότι ο ένοπλος συνελήφθη και ότι νωρίτερα είχε ακουστεί μια έκρηξη στο σχολείο. Δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της επίθεσης.

Το Καζάν είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας του Ταταρστάν και βρίσκεται 700 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

 

Μαθητές πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν. «Μας έβγαλαν έξω. Στην αρχή μας είπαν να κλειδωθούμε στην τάξη και το κάναμε. Μετά ακούστε μια ισχυρή έκρηξη και άρχισαν οι πυροβολισμοί», δήλωσε ένας 15χρονος μαθητής. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών δύο μαθητές σκοτώθηκαν πέφτοντας από τα παράθυρα της τάξης τους για να σωθούν.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ασθενοφόρα σταθμευμένα έξω από το σχολείο και άτομα να τρέχουν προς το κτίριο, ενώ άλλα βίντεο καταγράφουν σπασμένα παράθυρα και συντρίμμια. Πυροσβέστες χρησιμοποίησαν σκάλες για να απομακρύνουν από τα πάνω παράθυρα του κτιρίου μαθητές, ενώ απ’ έξω είχε συγκεντρωθεί πλήθος γονέων με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με το Mash δύο ένοπλοι μπήκαν στο σχολείο κι άρχισαν να πυροβολούν. Πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν φοιτητές, αλλά αργότερα τα ΜΜΕ κατονόμασαν έναν εξ’ αυτών ως τον 19χρονο Ιλνάζ Ρενάτοβιτς Γκαλιάβιεφ, που φέρεται να σκότωσε επτά μαθητές της Β΄Γυμνασίου, ηλικίας 13 και 14 ετών κι έναν καθηγητή. Κατά τη σύλληψή του δήλωσε ότι είχε βάλει βόμβα στην κατοικία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ