Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας - Σχεδόν βέβαιη η νίκη Πούτιν

Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας - Σχεδόν βέβαιη η νίκη Πούτιν

Στη ρωσική Άπω Ανατολή άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, με τους κατοίκους να αρχίζουν να ψηφίζουν, προκειμένου να δώσουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν μια νέα θητεία χωρίς αντιπολίτευση.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 το πρωί της Παρασκευής στη χερσόνησο Καμτσάτκα και στην Τσουκότκα, δύο απομακρυσμένες περιοχές που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας, και θα κλείσουν την Κυριακή στις 20.00 στο Καλίνινγκραντ, ρωσικό θύλακα που συνορεύει με εδάφη χωρών μελών της ΕΕ.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε διάστημα τριών ημερών, και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στην Ουκρανία και στην Υπερδνειστερία, φιλορωσικό έδαφος που αποσχίστηκε από τη Μολδαβία.

Τι ζήτησε ο Πούτιν από τους ψηφοφόρους

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 24 χρόνια και λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην «παρεκκλίνουν από τον δρόμο» και να ψηφίσουν «πατριωτικά» αυτούς τους «δύσκολους» καιρούς.

Η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρείται σχεδόν βέβαιη, με μία ακόμη εξαετή θητεία να «απλώνεται» μπροστά του (μέχρι το 2030), καθώς ο μόνος πολιτικός αντίπαλος, που επιχείρησε να θέσει υποψηφιότητα, ο Μπόρις Ναντέζντιν, αποκλείστηκε από τις εκλογές, μιας και η υποψηφιότητά του να απορρίφθηκε.

Αυτό που τώρα ανησυχεί είναι το τι θα ακολουθήσει, μόλις ο ρώσος ηγέτης περάσει τη γραμμή τερματισμού, καθώς η επιμελής καταστολή των φωνών της αντιπολίτευσης δίνουν στον Πούτιν ένα πολύ ισχυρό «όπλο», με τη θέση αυτή να ενισχύεται από την ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας, παρά τις εκτεταμένες δυτικές κυρώσεις που ακολούθησαν την εισβολή στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ