Ρωσία: Ο ιδρυτής της Wagner και «σεφ του Πούτιν» παραδέχεται ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Ρωσία: Ο ιδρυτής της Wagner και «σεφ του Πούτιν» παραδέχεται ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Στην επιβεβαίωση των φημών που υπήρχαν μέχρι τώρα για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές προχώρησε ο Ρώσος επιχειρηματίας και ιδρυτής της οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Όπως τόνισε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, είχε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές και μάλιστα είπε ότι θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.

Σε σχόλια που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte από την υπηρεσία ενημέρωσης της εταιρίας του Concord, ο Πριγκόζιν δήλωσε: «Είχαμε ανάμιξη (στις αμερικανικές εκλογές), έχουμε ανάμιξη και θα συνεχίσουμε να έχουμε ανάμιξη. Προσεκτικά, με ακρίβεια, χειρουργικά και με τον δικό μας τρόπο, καθώς γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε».

«Κατά τις «χειρουργικές» μας ενέργειες, θα αφαιρέσουμε και τα δύο νεφρά και το ήπαρ με τη μία», συμπλήρωσε ο Πριγκόζιν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη παραδοχή για το ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές, η οποία έρχεται από ένα πρόσωπο για το οποίο η Ουάσινγκτον έχει υπαινιχθεί ότι εμπλέκεται στις προσπάθειες επιρροής της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Είχε παραδεχθεί ότι είχε ιδρύσει τη Wagner

Τον Σεπτέμβριο ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι έχει ιδρύσει την οργάνωση μισθοφόρων Wagner Group, που είναι ευθυγραμμισμένη με το Κρεμλίνο και δραστηριοποιείται στη Συρία, την Αφρική και την Ουκρανία.

Το σχόλιο του αναρτήθηκε την παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ως απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό από ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Ο Πριγκόζιν, που συχνά αναφέρεται ως ο «σεφ του Πούτιν» καθώς η εταιρία κέτερινγκ που έχει συνεργάζεται με το Κρεμλίνο, έχει κατηγορηθεί επισήμως ότι χρηματοδοτεί «φάμπρικες τρολ» στη Ρωσία που έχουν στόχο να επηρεάζουν την αμερικανική πολιτική σκηνή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS