Ρωσία: Πούτιν από Κόκκινη Πλατεία - «Ένας πραγματικός πόλεμος έχει κηρυχθεί εναντίον μας»

Ρωσία: Πούτιν από Κόκκινη Πλατεία - «Ένας πραγματικός πόλεμος έχει κηρυχθεί εναντίον μας»

«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον». Αυτό τόνισε σήμερα, Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης, εκτιμώντας ότι «εναντίον της πατρίδας μας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος».

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει στη Μόσχα η παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών υπό το βλέμμα του Πούτιν, αλλά και άλλων μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ, κατά τη σημερινή επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν περπάτησε από το Κρεμλίνο ως την Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσει την παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Παρέλαση της Νίκης

«Αστακός» είναι σήμερα η Μόσχα για τον εορτασμό της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, με τα ρωσικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα, την ώρα που μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας παρακολούθησε από την κερκίδα τη στρατιωτική παρέλαση και έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα από την Κόκκινη Πλατεία.
Οι αντίστοιχες παραδοσιακές επετειακές εκδηλώσεις για τη σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας ακυρώθηκαν σε πολλές ρωσικές πόλεις για λόγους ασφαλείας.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Ρωσία διοργανώνεται με αφορμή την 78η επέτειο από τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όνομα που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα της 9ης Μαΐου, η «Πορεία του Αθάνατου Συντάγματος» (Immortal Regiment March) -μια επίσημη πομπή, όπου οι άνθρωποι παρελαύνουν με πορτρέτα των βετεράνων συγγενών τους του Β' Παγκόσμιου Πολέμου-, καταργήθηκε φέτος.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, έφτασαν στη Μόσχα ενόψει της Ημέρας της Νίκης και θα συμμετάσχουν στις παραδοσιακές επετειακές εκδηλώσεις για τη σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο οι Ρώσοι καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ