Ρωσία: Ο Πούτιν «τα σπάει» και με την Ιαπωνία, λόγω κυρώσεων για την Ουκρανία -Τη θεωρεί πλέον «εχθρική χώρα»

Ρωσία: Ο Πούτιν «τα σπάει» και με την Ιαπωνία, λόγω κυρώσεων για την Ουκρανία -Τη θεωρεί πλέον «εχθρική χώρα»

Η διεθνής απομόνωση της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία γίνεται καθημερινά και μεγαλύτερη. Τώρα η Μόσχα σταματά τον διάλογο με την Ιαπωνία.

Ο λόγος είναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφάσισε η ιαπωνική κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενη σχεδόν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν σκοπεύει να συνεχίσει τον διάλογο για ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία», κάνοντας λόγο για ένα κράτος που «έχει εχθρική θέση και επιδιώκει να βλάψει τα συμφέροντα της χώρας μας».

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Λαμβάνοντας υπόψη τον προφανώς εχθρικό χαρακτήρα των μονομερών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ιαπωνία στη Ρωσία σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνει διάφορα μέτρα ως απάντηση.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις συνομιλίες για ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία, διότι είναι αδύνατο να συζητηθεί αυτό το θεμελιώδες έγγραφο για τις διμερείς σχέσεις με ένα κράτος που κατέχει ρητά εχθρική θέση και επιδιώκει να βλάψει τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει τα ταξίδια χωρίς θεώρηση για τους Ιάπωνες πολίτες βάσει της συμφωνίας του 1991 για τις ανταλλαγές χωρίς θεώρηση μεταξύ των Νήσων Κουρίλων και της συμφωνίας του 1999 για τις επισκέψεις πρώην Ιαπώνων κατοίκων των νότιων Κουρίλων Νήσων στους τόπους της πρώην κατοικίας τους.

Η Ρωσία θα αποσυρθεί από τον διάλογο με την Ιαπωνία για την ανάπτυξη κοινών οικονομικών δραστηριοτήτων στα νότια νησιά Κουρίλ.

Η Ρωσία θα εμποδίσει την επέκταση του καθεστώτος εταίρου της Ιαπωνίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΟΣΕΠ) για τον τομεακό διάλογο.

Όλη η ευθύνη για να βλάψει τη διμερή συνεργασία και τα συμφέροντα της ίδιας της Ιαπωνίας ανήκει στο Τόκιο, το οποίο επέλεξε σκόπιμα μια αντιρωσική πορεία, αντί να αναπτύξει αμοιβαία επωφελή συνεργασία και σχέσεις γειτονίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ