Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο επικριτής του Πούτιν, Ναβάλνι – Υποψίες ότι τον δηλητηρίασαν

Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο επικριτής του Πούτιν, Ναβάλνι – Υποψίες ότι τον δηλητηρίασαν

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του νοσηλεύεται Αλεξέι Ναβάλνι με την υποψία ότι τον δηλητηρίασαν με τοξική ουσία στο τσάι του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του.

Ο 44χρονος Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν και ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, επέστρεφε αεροπορικώς στη Μόσχα από το Τομσκ της Σιβηρίας όταν άρχισε αρρώστησε, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ομσκ και ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

«Εικάζουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του. Ήταν το μόνο πράγμα που ήπιε το πρωί. Οι γιατροί λένε ότι η τοξίνη απορροφήθηκε ταχύτερα μέσω του ζεστού υγρού. Αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι είναι αναίσθητος», πρόσθεσε.

https://twitter.com/Kira_Yarmysh/status/1296291692946038784?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1296291692946038784%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Frosia-se-krisimi-katastasi-nabalni-ypopsies-dilitiriasan

Η Γιάρμις αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό του περασμένου χρόνου όταν ο Ναβάλνι εμφάνισε οξεία αλλεργική αντίδραση μ’ έναν γιατρό να υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να προήλθε από τη δηλητηρίασή του με άγνωστη χημική ουσία. Ο Ναβάλνι είχε χαρακτηρίσει τον Ιούνιο «τεράστιο ψέμα» τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ρωσία, που έδειξαν ότι οι πολίτες ενέκριναν τη συνταγματική αναθεώρηση, που επιτρέπει στον Πούτιν να παραμείνει πρόεδρος για άλλες δύο θητείες. Ο 44χρονος πολιτικός χρησιμοποίησε πρόσφατα τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο σε μια προσπάθεια να πείσει τους συμπατριώτες του να υποστηρίξουν υποψηφίου, που ο ίδιος στηρίζει στις τοπικές εκλογές του επόμενου μήνα, όπου θα κληθούν στις κάλπες 40 εκατ. ψηφοφόροι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS