«Αυτή είναι η Ρωσία» -Η στιγμή που ο Ζελένσκι μαθαίνει ότι βομβαρδίστηκε το μνημείο σφαγής των Εβραίων στο Κίεβο

«Αυτή είναι η Ρωσία» -Η στιγμή που ο Ζελένσκι μαθαίνει ότι βομβαρδίστηκε το μνημείο σφαγής των Εβραίων στο Κίεβο

Συγκλονίζει όλο τον κόσμο ο βομβαρδισμός του εβραϊκού μνημείου ολοκαυτώματος Μπάμπι Γιαρ, στο Κίεβο, από τη Ρωσία.

Πρόκειται για το σημείο μαζικής δολοφονίας 30.000 Εβραίων από τους ναζί της χιτλερικής Γερμανίας.

Η ρωσική επίθεση στην περιοχή αυτή, που είχε ως συνέπεια πέντε θανάτους και πέντε τραυματισμούς, έφερε έντονες αντιδράσεις και σκληρούς χαρακτηρισμούς από αξιωματούχους της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βρισκόταν στο καταφύγιο όπου ολοκλήρωνε τη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους του Reuters και του CNN.

Οι δημοσιογράφοι τού έκαναν τις τελευταίες ερωτήσεις για το πώς περνά το 24ωρό του. «Δουλεύω και κοιμάμαι», απάντησε ο Ζελένσκι. Τον ρώτησαν αν μπορεί να δει την οικογένειά του και απάντησε αρνητικά. «Πότε τους είδατε τελευταία φορά;», ρώτησαν. «Πριν τον πόλεμο», αποκρίθηκε αρχικά. «Όχι, όχι, τους είδα πριν από τρεις ημέρες, μεσούντος του πολέμου», είπε στη συνέχεια. Εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα ο Αντρέι Γέρμακ, επικεφαλής του επιτελείου του Ζελένσκι, και τον ενημέρωσε: «Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι βομβάρδισαντο Μπάμπι Γιαρ». «Το Μπάμπι Γιαρ;» ρωτά έκπληκτος ο Ζελένσκι δύο και τρεις φορές, σαν να μην μπορεί να το πιστέψει. «Ναι, το μνημείο που χτίσαμε 80 χρόνια μετά το έγκλημα των ναζί», επιβεβαιώνει ο συνεργάτης του.

«Αυτή είναι η Ρωσία, τα συγχαρητήριά μου», λέει πικρά ο Ζελένσκι και αποχωρεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS