Ρωσικό αέριο: Ρωγμή στις κυρώσεις της ΕΕ από Γερμανία και Ιταλία - Έδωσαν έγκριση για πληρωμή σε ρούβλια

Ρωσικό αέριο: Ρωγμή στις κυρώσεις της ΕΕ από Γερμανία και Ιταλία - Έδωσαν έγκριση για πληρωμή σε ρούβλια

Ρωγμές στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλούν οι χώρες που παρά τις σαφείς οδηγίες άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια για να πληρώσουν το φυσικό αέριο. Γερμανικές και ιταλικές εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμό σε ρωσικό νόμισμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου της Γερμανίας και της Ιταλίας πήραν οδηγία να συμμορφωθούν με το νέο σύστημα πληρωμών που ζήτησε η Ρωσία.

Οι δύο χώρες είπαν στις εταιρείες τους ότι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια για να μπορέσουν να πληρώσουν το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η κίνηση έγινε μετά από συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters, το οποίο επισημαίνει ότι η απαίτηση της Ρωσίας να πληρώσουν οι ξένοι αγοραστές για το φυσικό αέριο ανοίγοντας δυο λογαριασμούς, ο ένας εκ των οποίων σε ρούβλια, έχει δοκιμάσει την αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Μέχρι τώρα, η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Φινλανδία αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το αίτημα της Μόσχας και πλέον δε λαμβάνουν ρωσικό φυσικό αέριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS