Ρώσοι παρτιζάνοι κατά του Πούτιν ευθύνονται για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν - Τι υποστηρίζει πρώην μέλος της Δούμα

Ρώσοι παρτιζάνοι κατά του Πούτιν ευθύνονται για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν - Τι υποστηρίζει πρώην μέλος της Δούμα

Μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση Ρώσων Παρτιζάνων, που έχει θέσει ως στόχο της την ανατροπή του Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Όπως υποστήριξε ο Ίλια Πονομάρεφ, πρώην μέλος της Ρωσικής Δούμα, από το Κίεβο, όπου έχει τη βάση του, η ανατίναξη το Σάββατο στα περίχωρα της Μόσχας του αυτοκινήτου της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν του Πούτιν» ήταν έργο του λεγόμενου Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού (NRA), μιας οργάνωσης που δραστηριοποιείται υπογείως στη Ρωσία για να ανατρέψει το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ρώσοι σχολιαστές έσπευσαν να επιρρίψουν στην Ουκρανία την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση, αλλά το Κίεβο απορρίπτει τις κατηγορίες.

«Αυτή η πράξη  όπως και πολλές άλλες αντάρτικες ενέργειες, που έγιναν σε εδάφη της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Στρατό. Ένα γεγονός ορόσημο έλαβε χώρα χθες τη νύχτα κοντά στη Μόσχα. Η επίθεση αυτή ανοίγει μια νέα σελίδα στη ρωσική αντίσταση στον Πουτινισμό. Νέα – αλλά όχι τελευταία», είπε ο Πονομάρεφ μιλώντας σε ρωσόφωνο αντιπολιτευόμενο δίκτυο που ίδρυσε φέτος στο Κίεβο.

Ο Ρώσος πρώην βουλευτής της Δούμα και ορκισμένος εχθρός του Βλαντιμιρ Πούτιν, Ίλια Πονομάρεφ / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Sergei Chuzavkov
«Έχουμε δημιουργήσει επαφή με μαχητές της NRA μέσω του καναλιού μας Rospartisan [Telegram], το οποίο καλύπτει το αυξανόμενο κύμα αντίστασης στη Ρωσία. Σήμερα οι μαχητές της NRA με εξουσιοδότησαν να διαβάσω το μανιφέστο τους», είπε ο Ponomarev. Στην έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού, σκοτώθηκε η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του ακροδεξιού εθνικιστική ιδεολόγου και πολιτικού σχολιαστή Αλεξάντερ Ντούγκιν, στην οποία είχαν επιβάλει -όπως και στον πατέρα της – κυρώσεις οι ΗΠΑ και η Βρετανία για ενέργειές τους με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

Το μανιφέστο των Ρώσων παρτιζάνων κατά του Πούτιν

Ο Πονομάρεφ είπε ότι παρτιζάνοι εντός της Ρωσίας είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν παρόμοιες επιθέσεις κατά στόχων που συνδέονται με το Κρεμλίνο, περιλαμβανομένων αξιωματούχων, ολιγαρχών και μελών των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας.

«Κηρύσσουμε τον Πρόεδρο Πούτιν σφετεριστή της εξουσίας και εγκληματία πολέμου, που τροποποίησε το Σύνταγμα, εξαπέλυσε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο μεταξύ σλαβικών καλών και έστειλε Ρώσους στρατιώτες σε βέβαιο και παράλογο θάνατο.

Φτώχεια και φέρετρα για ορισμένους, παλάτια για άλλους – αυτή είναι η ουσία της πολιτικής του [Πούτιν]. Πιστεύουμε ότι τα αποστερημένα άτομα έχουν το δικαίωμα να εξεγείρονται κατά τυράννων. Ο Πούτιν θα ανατραπεί και θα καταστραφεί από μας!».

Ποιος είναι ο Πονομάρεφ, που επιδιώκει την ανατροπή του Πούτιν

Ο Πονομάρεφ, αριστερό πρώην μέλος της ρωσικής Δούμα, ήταν ο μόνος βουλευτής που είχε ψηφίσει κατά της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου, που του απαγόρευσε, όταν ήταν σε ταξίδι στις ΗΠΑ, να επιστρέψει στη Ρωσία. Απέκτησε ουκρανική υπηκοότητα το 2019. Τον Μάρτιο, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δημιούργησε το Rospartisan στο Telegram, που μεταδίδει ειδήσεις για αντιπολεμικές δράσεις σε ρωσικές πόλεις και κωμοπόλεις.

Η κόντρα με τον Πούτιν είναι γνωστή. Αν επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του περί υπόγειου, αντάρτικου κινήματος στη Ρωσία που επιδιώκει την εξόντωση επιφανών υποστηρικτών του πολέμου, τότε αυτό θα συνιστά δραματική κλιμάκωση και θα εξοργίσει το Κρεμλίνο.

Το φερόμενο μανιφέστο του “NRA” χαρακτήρισε «συνενόχους» του Πούτιν την κυβέρνηση της χώρας και τις ηγεσίες των περιφερειών. Άλλοι στόχοι τους περιλαμβάνουν διεφθαρμένους επιχειρηματίες,κατοικίες και περιουσιακά στοιχεία εκείνων που αρνούνται να καταδικάσουν το Κρεμλίνο και τον πόλεμο καθώς και στελέχη «δομών εξουσίας», στρατιωτικά φορτία και άτομα που βγάζουν κέρδος απ’ αυτά.

Το μανιφέστο υπόσχεται ότι η οργάνωση των Ρώσων παρτιζάνων δεν θα στοχοποιεί αμάχους, αλλά χαρακτήρισε την Ντούγκινα «νόμιμο στόχο» και «πιστή σύντροφο» του πατέρα της, που υποστήριξε την γενοκτονία στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ