Σαγκάη: Χαλαρώνει το αυστηρό lockdown για 4 εκατ. κατοίκους – Επτά νέοι θάνατοι

Σαγκάη: Χαλαρώνει το αυστηρό lockdown για 4 εκατ. κατοίκους – Επτά νέοι θάνατοι

Αρχίζουν να χαλαρώνουν σταδιακά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Σαγκάη καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές της πόλης επέτρεψαν σε ακόμη τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους την Τετάρτη, ενώ ορισμένα εργοστάσια άρχισαν να λειτουργούν ξανά.

Από τους συνολικά 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, σχεδόν 12 εκατομμύρια μπορούν πλέον να βγουν έξω από τα σπίτια μετά τον πρώτο γύρο χαλάρωσης την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος υγείας σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι ο ιός ήταν «υπό αποτελεσματικό έλεγχο» για πρώτη φορά σε ορισμένα μέρη της πόλης.

Η Σαγκάη επέβαλε εκτεταμένο lockdown περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από τις 28 Μαρτίου. Τα αυστηρά μέτρα προκάλεσαν πρωτόγνωρες εντάσεις και έλλειψη πρόσβασης σε τρόφιμα και φάρμακα. Μάλιστα η καραντίνα προκάλεσε έντονους φόβους για την παγκόσμια οικονομία καθώς τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους υποχώρησε σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα είναι σχετικά χαμηλός, αλλά η κυβέρνηση επιβάλλει μια στρατηγική «μηδενικής ανοχής» στον κορωνοϊό, αποκλείοντας μεγάλες πόλεις για να απομονώσει κάθε κρούσμα.

Οι αρχές στην κινεζική οικονομική πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν σήμερα ακόμη επτά θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, ισάριθμους με την προηγουμένη, εξέλιξη που αύξησε στα 17 το σύνολο των θυμάτων του τρέχοντος κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μητρόπολη των κάπου 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο απολογισμός παραμένει μολαταύτα εντυπωσιακά χαμηλός στο πελώριο αστικό κέντρο όπου καθημερινά επιβεβαιώνονται γύρω στις 20.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σήμερα ανακοινώθηκε εξάλλου πως επιβεβαιώθηκαν 2.494 συμπτωματικές μολύνσεις και 16.407 ασυμπτωματικές. 390 κρούσματα εντοπίστηκαν εκτός των τομέων της Σαγκάης που τελούν σε lockdown επ’ αόριστον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ