Η απελευθερωμένη Σάνα Μαρίν μετά τον χωρισμό: Ταξίδι για δουλειά και διασκέδαση στη Νέα Υόρκη
Φωτογραφία: Instagram

Η απελευθερωμένη Σάνα Μαρίν μετά τον χωρισμό: Ταξίδι για δουλειά και διασκέδαση στη Νέα Υόρκη

Η Σάνα Μαρίν αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η πολιτική σχετικά με τη φύλο.

Έχασε πρόσφατα τις εκλογές και απομακρύνθηκε από τη θέση της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, την οποία κατέκτησε στα 34 της χρόνια και τα χρόνια της θητείας της κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε μια ιστορική αλλαγή πολιτικής καθώς η Φινλανδία έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ. Η Σάνα Μαρίν έφερε την σκανδιναβική χώρα στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, όχι μόνο για τις πολιτικές πρακτικές της, αλλά για κάτι ξένο προς τους Φινλανδούς πολιτικούς... το lifestyle.

Ο Τύπος άρχισε να ασχολείται με τη ζωή τους και δημοσιεύματα γύρω από το όνομά της, άρχισαν να κυκλοφορούν σε εφημερίδες και διαδίκτυο. Η Σάνα Μαρίν βρέθηκε στη δίνη του «Breakfastgate», που αφορούσε τα έξοδα για το πρωινό γεύμα της και από την άλλη είδε εαυτόν στο εξώφυλλο περιοδικού να σπρώχνει παιδικό καρότσι, φορώντας λευκό κολάν. Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Seiska, προκάλεσε σάλο και το ζήτημα έφτασε στο Συμβούλιο για τα ΜΜΕ της Φινλανδίας. Στην καταγγελία προέβη άτομο, που δεν κατονομάζεται από τα φινλανδικά ΜΜΕ, επικαλούμενο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ιδιωτικότητας βάσει του κώδικα δεοντολογίας των Μέσων της χώρας.

Το «σκάνδαλο», όμως, γύρω από την Σάνα Μαρίν δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο καιρό μετά, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο που την δείχνει να χορεύει ξέφρενα σε πάρτι, ενώ σε ένα άλλο φαίνεται να έχει τρυφερό τετ α τετ με τον καλλιτέχνη Olavi Uusivirta.

Η Σάνα Μαρίν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αναστατωμένη «που αυτά τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί. Επρόκειτο για εμένα, που ήμουν σε μια βραδινή έξοδο με φίλους. Για να διασκεδάσω -έστω και με άγριο τρόπο-, χορεύοντας και τραγουδώντας». Μάλιστα, έκανε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών, το οποίο βγήκε αρνητικό. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και η ίδια είχε πιει μόνο αλκοόλ.

Τα βίντεο δίχασαν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να ξεσπά ένα κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπο της Σάνα Μαρίν, η οποία διασκέδαζε όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι.

Η ίδια υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της για χαρά και ζωή, όταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσής του κόμματός της με τρεμάμενη φωνή είπε: «Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση, εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών».

Το Partygate, ωστόσο, ήταν αυτό που συντάραξε τη Φινλανδία, μια χώρα που οι πολιτικοί διατηρούν πολύ υψηλά ηθικά πρότυπα και, κατά συνέπεια, το όριο της χώρας για σκάνδαλα είναι πολύ χαμηλό, σύμφωνα με τον Guardian. Όπως έγραφε, τότε, το βρετανικό Μέσο, αυτή αποτέλεσε την αρχή μιας δημόσιας συζήτησης σχετικά με το ποιος και τι πρέπει να είναι ένας Φινλανδός πρωθυπουργός και πώς πρέπει να συμπεριφέρεται.

Σάνα Μαρίν: Το πρωθυπουργικό τέλος και ο χωρισμός

Στις αρχές Απριλίου, η πιο γνωστή Φινλανδή ηγέτις των τελευταίων δεκαετιών δήλωσε ότι αποσύρεται από την ηγεσία του κόμματος, αφού οι Σοσιαλοδημοκράτες βρέθηκαν στην τρίτη θέση στις γενικές εκλογές της χώρας. «Θα ξεκινήσω τη δουλειά μου ως βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστώ να μπορέσω να έχω και πιο ήρεμη ζωή», δήλωσε η Μαρίν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση για θέση στο εξωτερικό.

Ένα μήνα αργότερα, η Σάνα Μαρίν βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του Τύπου, καθώς ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον τον σύζυγό της Μάρκους Ραϊκόνεν, μετά από 19 χρόνια σχέσης. «Υποβάλαμε από κοινού αίτηση διαζυγίου. Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε και για την αγαπημένη μας κόρη», έγραψε η Μαρίν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, και πρόσθεσε:

«Είμαστε ακόμα οι καλύτεροι φίλοι, κοντά ο ένας στον άλλον και αγαπημένοι γονείς. Στο εξής θα περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια και ο ένας με τον άλλον. Ευχόμαστε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω».

Μέχρι τότε τίποτα δεν προμήνυε την ανακοίνωση, στις αναρτήσεις πόζαρε χαμογελαστή στα social media. Σχεδόν 15 ημέρες πριν απολάμβανε τη βόλτα της στο Μουσείο τέχνης στο Ελσίνκι, αλλά και την ηλιόλουστη ημέρα με την παρέα της.

Μετά τον επίσημο χωρισμό, η Σάνα Μαρίν ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της πόλης. Αναγνώστης του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Seiska, που δήλωσε ότι ήταν στην ίδια πτήση με την Μαρίν, υποστήριξε ότι έδειχνε να διασκεδάζει με την σύμβουλό της, γελώντας δυνατά, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες την κοιτούσαν.

Φωτογραφίες από το ταξίδι στη Νέα Υόρκη πόσταρε η σύμβουλός της, γράφοντας «αξέχαστες στιγμές».

Επόμενος προορισμός για την Σάνα Μαρίν η Πορτογαλία, όπου είχε συνάντηση με τον Αντόνιο Κόστα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ