Σανγκάη: Εικόνες μέσα από τα κέντρα καραντίνας - Ανοιχτά φώτα όλο το 24ωρο και παγωμένα ντους [Βίντεο]

Σανγκάη: Εικόνες μέσα από τα κέντρα καραντίνας - Ανοιχτά φώτα όλο το 24ωρο και παγωμένα ντους [Βίντεο]

Το συνεδριακό κέντρο, με 50.000 κρεβάτια, είναι μια από τις τουλάχιστον 100 εγκαταστάσεις καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί για ασυμπτωματικούς

Εικόνες από τα άδυτα των «φυλακών» για τους μολυσμένους με κοροναϊό, που δεν έχουν καν συμπτώματα μεταφέρει το Associated Press.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Μπέιμπεϊ κοιμάται δίπλα σε χιλιάδες αγνώστους σε μια σειρά από ράντζα, μέσα σε ένα ψηλοτάβανο εκθεσιακό κέντρο. Τα φώτα παραμένουν αναμμένα όλη τη νύχτα και η 30χρονη πωλήτρια ακινήτων δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει ένα ζεστό ντους.

Μαζί με τον σύζυγό της διατάχθηκαν να παραμείνουν στο τεράστιο Εθνικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Σανγκάης την περασμένη Τρίτη, αφού πέρασαν 10 ημέρες απομονωμένοι στο σπίτι μετά από θετικό τεστ κοροναϊού. Η κόρη τους, μόλις 2 ετών, ήταν αρνητική και πήγε στον παππού της, ενώ σε καραντίνα μπήκε και η νταντά της.

sangkai1

Το συνεδριακό κέντρο, με 50.000 κρεβάτια, είναι μια από τις τουλάχιστον 100 εγκαταστάσεις καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί στη Σαγκάη για άτομα όπως η Μπέιμπεϊ που βρίσκονται θετικά στον ιό αλλά δεν έχουν συμπτώματα. Αποτελεί μέρος των κρατικών προσπαθειών για τον περιορισμό της μεγαλύτερης επιδημίας κορονοϊού στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η πανδημία πριν από 2,5 χρόνια.

sangkai3Οι κάτοικοι δεν παρουσιάζουν «προφανή συμπτώματα», εξήγησε η Μπέιμπεϊ, μιλώντας στο Associated Press.

«Υπάρχουν άνθρωποι που βήχουν», είπε. «Αλλά δεν έχω ιδέα αν έχουν λαρυγγίτιδα ή Oμικρον».

Το lockdown της Σαγκάης, που περιόρισε σχεδόν 25 εκατομμύρια κατοίκους στα σπίτια τους, δοκιμάζει την υπομονή των ανθρώπων που έχουν βαρεθεί την πολιτική «μηδενικής COVID» της Κίνας που στοχεύει να απομονώσει κάθε κρούσμα.

sangkai4


«Στην αρχή οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι και πανικοβλημένοι», είπε η Μπέιμπεϊ. «Αλλά με τη δημοσίευση των καθημερινών στοιχείων, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αποδέχονται ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν είναι τόσο φρικτός».

Η ίδια ενημερώθηκε ότι επρόκειτο να βγει από την καραντίνα αυτή την εβδομάδα μετά από δύο αρνητικά τεστ ενώ βρισκόταν στο συνεδριακό κέντρο.
Το μεγαλύτερο μέρος της Σαγκάης παραμένει κλειστό από τις 28 Μαρτίου. Αυτό έχει οδηγήσει σε καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων και αυξανόμενο οικονομικό πλήγμα.

Οποιος βγαίνει θετικός αλλά παρουσιάζει ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα πρέπει να περάσει μια εβδομάδα σε εγκατάσταση καραντίνας. Η Μπέιμπεϊ είπε ότι είχε βουλωμένη μύτη και για λίγο έχασε μέρος των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης, αλλά αυτά τα συμπτώματα πέρασαν σε λίγες μέρες.
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση κατέγραψε 23.460 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα - μόνο 2.742 από αυτά είχαν συμπτώματα. Η Σαγκάη αντιπροσώπευε το 95% του συνόλου, ή 22.251 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 2.420 συμπτωματικών.

Η πόλη έχει καταγράψει περισσότερα από 300.000 κρούσματα από τα τέλη Μαρτίου. Η Σαγκάη άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς την περασμένη εβδομάδα, αν και ένας αξιωματούχος υγείας προειδοποίησε ότι η επιδημία δεν ήταν υπό έλεγχο.

Στο συνεδριακό κέντρο, οι κάτοικοι ελέγχονται δύο φορές την ημέρα για πυρετό και τους ζητείται να καταγράφουν πληροφορίες για την υγεία τους σε κινητά τηλέφωνα.

sangkai5


Οι περισσότεροι περνούν την ώρα τους διαβάζοντας, παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα ή παρακολουθώντας βίντεο στα κινητά τους τηλέφωνα.
Το συγκεκριμένο εκθεσιακό κέντρο έκτασης 420.000 τετραγωνικών μέτρων είναι περισσότερο γνωστό ως ο χώρος της μεγαλύτερης έκθεσης αυτοκινήτων στον κόσμο. Αλλοι χώροι καραντίνας περιλαμβάνουν προσωρινά προκατασκευασμένα κτίρια.

Διαμένοντες πολλών εγκαταστάσεων έχουν παραπονεθεί για διαρροές στις στέγες, ανεπαρκείς προμήθειες τροφίμων και καθυστερήσεις στη θεραπεία προβλημάτων υγείας.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα ζεστό ντους», περιέγραψε η Μπέιμπεϊ. «Τα φώτα είναι αναμμένα όλη τη νύχτα και είναι δύσκολο να κοιμηθείς».
Σε ένα βίντεο, που έχει στην κατοχή του το Associated Press, φαίνονται βρεγμένα τα κρεβάτια και το πάτωμα, λόγω μιας στέγης που είχε διαρροή σε ένα προκατασκευασμένο κτίριο.

«Τα μπάνια δεν είναι πολύ καθαρά», πρόσθεσε η Μπέιμπεϊ. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και οι εθελοντές ή οι καθαριστές δεν προλαβαίνουν να τα καθαρίσουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS