Σανγκάη: Μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του lockdown - Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα

Σανγκάη: Μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του lockdown - Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα

Μεγάλο πλήγμα για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί το lockdown στην Κίνα και ειδικά στην Σανγκάη, λόγω του κορωνοϊού, καθώς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 30 εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν στην έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown στη Σανγκάη, σοκάροντας την αγορά των τεχνολογικών προϊόντων, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται ελλείψεις σε εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών πάνελ και μπαταριών.

Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα

Το lockdown επηρεάζει και την Ελλάδα, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις έως και 2 εβδομάδων στις παραδόσεις από Κίνα, σε σχέση με πριν, ειδικά στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης, στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Προβλήματα υπάρχουν και στην ίδια τη Σανγκάη, με ελλείψεις να εμφανίζονται πλέον σε βασικά αγαθά και τους κατοίκους να δυσκολεύονται να βρουν ακόμα και τρόφιμα και φάρμακα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί να προσπαθούν να βρουν πράγματα στη μαύρη αγορά και να πέφτουν θύματα απατεώνων, που υπόσχονται να τους φέρουν αγαθά, τα οποία τελικά δε βλέπουν ποτέ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ