Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ανακοίνωσε άνοιγμα τμήματος της Αμμοχώστου - Επίθεση στον Μητσοτάκη

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ανακοίνωσε άνοιγμα τμήματος της Αμμοχώστου - Επίθεση στον Μητσοτάκη

Την αποστρατιωτικοποίηση τμήματος της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ στο πλαίσιο των ομιλιών τους για τους «εορτασμούς της εισβολής». Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε το νέο στάδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Ο Τατάρ μάλιστα ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 3,5%.

Με την τροποποίηση του καθεστώτος του τμήματος της πόλης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα.

Καρφιά κατά Μητσοτάκη
Ο Ρετζέπ Ερντογάν αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε «εχθρούς των Τούρκων», οι οποίοι «παρασέρνονται πίσω από τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο Κυπριακό και να παραιτηθεί από το ξεχωριστό «κράτος» στην Κύπρο. «Η αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας είναι μια αναγκαιότητα», είπε ο κ. Ερντογάν, ο οποίος χαιρέτησε την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος του Βαρωσίου.

Στο ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πρόταση του για διάσκεψη που θα αφορά τα ζητήματα της Α. Μεσογείου και τόνισε ότι «ηΤουρκία θα πράξει ότι πρέπει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ίδιας και των τουρκοκυπρίων στην περιοχή».

Προκλήσεις από Ερντογάν
«Ας μας συγχωρέσουν, όχι 47 χρόνια, 147 χρόνια και αν περάσουν οι τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την ανεξαρτησία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν. «Όλες οι δυσκολίες είναι περαστικές, ενώ η ΤΔΒΚ έχει μόνιμο χαρακτήρα», δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τατάρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ