Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Χαρά στην Αλβανία - Αστερίσκοι από Βουλγαρία

Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Χαρά στην Αλβανία - Αστερίσκοι από Βουλγαρία

Χαιρέτισε την ανακοίνωση συμφωνίας για το Σκοπιανό το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει το δρόμο για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η Σόφια ζητά από Αθήνα και Σκόπια να εγγυηθούν ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί. «Η Βουλγαρία αναγνώρισε την 'Μακεδονία' με το συνταγματικό όνομά της, τον Ιανουάριο του 1992 και το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως λόγος για πιθανή αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων ή για βλέψεις απέναντι στους γείτονες και συγκεκριμένα για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητα τους» αναφέρει.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έγραψε στο Τwitter: «Δύο προοδευτικοί ηγέτες γειτονικών χωρών έγραψαν ιστορία σήμερα και έδειξαν στην ΕΕ και στον κόσμο πώς το όραμα και η βούληση να ξεπεραστεί το παρελθόν μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον ακόμα κι αν δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα! Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και στον Ζόραν Ζάεφ. Τα Βαλκάνια είναι σήμερα καλύτερο μέρος, σας ευχαριστούμε και τους δύο σας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ