Σκόπια: Η μάχη του Ζάεφ για να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές

Σκόπια: Η μάχη του Ζάεφ για να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές

Έντονες είναι οι πολιτικές ζημώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων προκειμένου να συγκεντρωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται για την αναθεώρηση του Συντάγματος και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Παρόλο που από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης και πιο συγκεκριμένα το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV μετέδωσε οτι ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως  εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών που είναι απαραίτητοι. Ωστόσο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί εαν η ψηφοφορία θα λάβει χώρα την ίδια μέρα ή αν πρόκειται να αναβληθεί. 

Η συνεδρίαση της Βουλής διεκόπη στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος), και η επανέναρξη της ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδος χωρίς όμως μέχρι αργά το απόγευμα να έχει γίνει κάτι τέτοιο. 

Ο εκπρόσωπος του VMR και πρώην υπουργός Εξωτερικών ,Αντόνιο Μιλόσοσκι, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βούλης Ταλάτ Τζαφέρι, να ξεκινήσει αμέσως η ψηφοφορία κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι προσπαθεί να βρει αποστάτες βουλευτές στους κόλπους του κόμματός του. Ερωτηθείς ο ίδιος για τις πληροφορίες οτι οι βουλευτές του VMR θα ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αλλαγής, ο κ. Μιλόσοσκι απέφυγε να μιλήσει ευθέως και κάλεσε όλους τους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν σύμφωνα με τη βούληση του λαού που ακύρωσε με την απουσία του το δημοψήφισμα της 29ης Σεπτεμβρίου, καθιστώντας έτσι ανίσχυρο το αποτέλεσμά του.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ