Ηχηρή προειδοποίηση Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία

Ηχηρή προειδοποίηση Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία

Σε μια δήλωση που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία προχώρησε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Συγκεκριμένα, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη πως η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, αλλά ότι το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα άξιζε τον κόπο και μόνο επειδή διατύπωσε την κοινή στάση των δύο χωρών κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του πολέμου και τις ορατές και αυξανόμενες αποτυχίες της Ρωσίας… πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση», ανέφερε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την καταστροφή των υποδομών.

Επιπλέον, κατά την ομιλία του ο Σολτς αναφέρθηκε και στο αμυντικό ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς το ως αποτέλεσμα ενός μαθήματος για τη δημιουργία αμυντικών αποθεμάτων του γερμανικού στρατού.

Σολτς με Σι Τζινπίνγκ: Η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη για όλο τον κόσμο, και την Ευρώπη

Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σολτς και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ καταδίκασαν τις απειλές που εξαπολύει κατά καιρός ο Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι για χρήση ατομικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ήταν σωστό να γίνουν τώρα αυτές οι συνομιλίες (…) Η επίσκεψη ήταν σωστή και έγινε στη σωστή στιγμή. Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Η κατάσταση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη για όλον τον κόσμο -και για την Ευρώπη- και εδώ στην Κίνα γνωρίζει ο καθένας ότι μια κλιμάκωση του πολέμου μέσω της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων θα έχει συνέπειες για όλους. Ήταν σημαντικό να πούμε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικών αποκλείεται και χαίρομαι που καταλήξαμε σε συμφωνία», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Γερμανός καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Πεκίνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ