Σουηδία: Τηλεργασία μέχρι το 2021 προτείνουν οι αρχές

Σουηδία: Τηλεργασία μέχρι το 2021 προτείνουν οι αρχές

Η Σουηδία, η οποία δεν έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την πανδημία, προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να συνεχίσουν την τηλεργασία τουλάχιστον μέχρι τη νέα χρονιά, τη στιγμή που στη χώρα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 80.000.

Το μέτρο αυτό έχει ως βασικό στόχο να μειωθεί ο συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς και να διευκολυνθεί η κατάσταση για τους απολύτως αναγκαίους εργαζόμενους που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να δίνουν το «παρών» στην εργασία τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων και ιδίως των σοβαρών περιπτώσεων για τις οποίες απαιτείται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όμως η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας σημειώνει ότι «αν αυξηθούν και πάλι οι επαφές, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος νέας εξάπλωσης (του ιού) το φθινόπωρο».

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα έχουν καταγραφεί 80.100 κρούσματα του Covid-19. Μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 318 νέες μολύνσεις. Συνολικά, έχουν πεθάνει από την ασθένεια 5.739 άνθρωποι.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία δεν επέβαλε ποτέ καραντίνα στον πληθυσμό, κράτησε ανοιχτά τα σχολεία, τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Οι αρχές υπερασπίζονται αυτήν την τακτική, την οποία θεωρούν κατάλληλη μακροπρόθεσμα και απορρίπτουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για σύντομες χρονικές περιόδους σε άλλες χώρες, θεωρώντας τα υπερβολικά αναποτελεσματικά, σε σύγκριση με τις συνέπειες που είχαν για την κοινωνία.

Όσον αφορά τις μάσκες προστασίας, μόνο το υγειονομικό προσωπικό καλείται να τις χρησιμοποιεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS