«Καψόνι» του Κατάρ στον Γερμανό πρόεδρο: Τον άφησαν να περιμένει μισή ώρα στην πόρτα του αεροπλάνου [βίντεο]

«Καψόνι» του Κατάρ στον Γερμανό πρόεδρο: Τον άφησαν να περιμένει μισή ώρα στην πόρτα του αεροπλάνου [βίντεο]

Στην αναμονή στην πόρτα του αεροσκάφους της Bundeswehr για σχεδόν μισή ώρα άφησαν οι επίσημοι του Κατάρ τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μετά την προσγείωση του Airbus A350, που τον μετέφερε στο εμιράτο.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Ντόχα είχαν στρώσει τα κόκκινα χαλιά για τον Σταϊνμάγερ, τιμητικό άγημα είχε πάρει τη θέση του, αλλά ούτε ένας επίσημος εκπρόσωπος του Κατάρ δεν εμφανίστηκε για να υποδεχθεί τον Γερμανό πρόεδρο, που περίμενε με σταυρωμένα χέρια στην πόρτα του αεροσκάφους και τον Γερμανό πρεσβευτή στο εμιράτο, Λόταρ Φράισλαντερ στο πλευρό του.

Τελικά έφθασε με ημίωρη καθυστέρηση ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σουλτάν μπιν Σαάντ Αλ Μουράιχι, που συνόδεψε τον Στάινμαγερ στη συνάντησή του με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

Λάθος του Κατάρ ή... καψόνι;

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος για το ασυνήθιστο διπλωματικό επεισόδιο.

Μολονότι το αεροσκάφος του Στάινμαγερ έφθασε λίγο νωρίτερα του προβλεπομένου, το περιστατικό άφησε τη δημοσιογράφο της DW, Ροζαλία Ρόμανιετς, που ταξίδευε με τον Γερμανό πρόεδρο, να αναρωτιέται εάν είχε γίνει λάθος στον σχεδιασμό ή αν οι αξιωματούχοι του Κατάρ εκδήλωναν την ενόχλησή τους προς τη Γερμανία, επειδή ο Σταϊνμάγερ θα έμενε μόνον τρεις ώρες στο εμιράτο στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του στην περιοχή, ενώ παρέμεινε περισσότερο διάστημα στο Ισραήλ και δύο νύχτες στο Ομάν.

Στη Γερμανία θεωρείται αμφιλεγόμενη η επιρροή στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς του Κατάρ, όπου φιλοξενείται η πολιτική ηγεσία της Χαμάς. Κι αυτό άφησε πολλούς να διερωτώνται κατά πόσον ήταν σκόπιμο το σνομπάρισμα στον Στάινμαγερ ως μια έμμεση απάντηση σε σχόλια που είχε κάνει η Γερμανίδα ΥΠ ΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλ Θάνι στο Βερολίνο τον Οκτώβριο, όταν αναφερόμενη στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ δήλωσε ότι η Γερμανία «δεν αποδέχεται την υποστήριξη προς την τρομοκρατία και χώρες όπως το Κατάρ έχουν μια ειδική ευθύνη για να τερματιστεί αυτή η τρομοκρατία», σχόλιο που φέρεται να προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στη Ντόχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS