Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ζελένσκι - Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακτούν έδαφος στην Χερσώνα

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ζελένσκι - Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακτούν έδαφος στην Χερσώνα

Στους ηγέτες της ΕΕ κατά την έναρξη της συνόδου τους αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από το Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Υπενθυμίζεται ότι στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Η παρέμβαση του Ζελένσκι στο ευρωπαϊκό συμβούλιο γίνεται την επομένη της χθεσινής επίσκεψής του στο Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη του έξοδος από το Κίεβο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Θα υπερασπιστούμε το έδαφός μας ως το τέλος. Δεν έχουν καμία ελπίδα», σημείωσε χθες ο Ζελένσκι από το Χάρκοβο, όπου συνάντησε στρατιωτικούς στο πεδίο και επισκέφτηκε τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταστραφεί.

«Κράτα γερά»

Η Ουκρανία ανακτά έδαφος στην περιφέρεια της Χερσώνας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων από την αρχή της εισβολής στη χώρα. «Χερσώνα, κράτα γερά, είμαστε κοντά!», αναφέρει το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην σελίδα του στο Facebook.

Στην ενημέρωσή του για την κατάσταση στο πεδίο, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ο ουκρανικός στρατός σημειώνει ότι προελαύνει στην περιφέρεια της Χερσώνας, από την πλευρά των χωριών Αντριγίβκα, Λοζόβε και Μπιλοχίρκα.

Κανένα σχόλιο

Η ρωσική πλευρά δεν έχει προς το παρόν κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά τις δηλώσεις του Κιέβου που κάνουν λόγο για «τη δημιουργία αμυντικών γραμμών» από τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από την Χερσώνα.

Συναγερμός στο Σλοβιάνσκ

Επιπλέον, το γενικό επιτελείο των ουκρανικών δυνάμεων επεσήμανε στην πρωινή του ενημέρωση για την κατάσταση επί του πεδίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια ευρείας κλίμακας επίθεση γύρω από το Σλοβιάνσκ, την βάση των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν νέες μονάδες καθώς ετοιμάζονται να επιτεθούν στην Σλοβιάνσκ από την υπό ρωσικό έλεγχο Ιζιούμ, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων προς το βορρά, και την πρόσφατα καταληφθείσα μικρή πόλη Λίμαν, διευκρινίζει το γενικό επιτελείο στην καθημερινή ενημέρωσή του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ