Γαλλικά ΜΜΕ: Στη Μεσόγειο σε «μη προσδιορισμένη αποστολή» το αεροπλανόφορο «Charles de Gaulle»

Γαλλικά ΜΜΕ: Στη Μεσόγειο σε «μη προσδιορισμένη αποστολή» το αεροπλανόφορο «Charles de Gaulle»

Στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα, συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Γαλλίας.

Το «κόσμημα» στο στέμμα του γαλλικού ναυτικού καταπλέει στη Μεσόγειο σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», λέει η ιστοσελίδα lemarin.ouest-france.fr.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο όπως τονίζουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Τουλόν, γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ώρα απειλούσε ευθέως Ελλάδα και Γαλλία πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ