Κορωνοϊός: Στο Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί το 12% του πληθυσμού!

Κορωνοϊός: Στο Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί το 12% του πληθυσμού!

Την πρωτιά στην κούρσα των εμβολιασμών στον πλανήτη διατηρεί μακράν το Ισραήλ, όπου έχει ήδη λάβει το εμβόλιο πάνω από ένα εκατομμύριο του πληθυσμού!

Το Ισραήλ έχει ένα ποσοστό 11,55% στη χορήγηση δόσεων του εμβολίου ανά 100 άτομα, ενώ πολύ πίσω ακολουθεί δεύτερο το Μπαχρέιν με 3,49% και με 1,47% τρίτη η Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data, την ώρα που στη Γαλλία είχαν εμβολιαστεί συνολικά 138 άτομα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου κατά της Covid-19, που έχει προκαλέσει το θάνατο άνω του 1,8 εκατ. ανθρώπων ανά την υφήλιο.
Οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ, που βρίσκεται στο τρίτο lockdown από την έναρξη της πανδημίας, ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου και χορηγούνται καθημερινά 150.000 δόσεις με τις Αρχές να δίνουν προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας άνω των 60, στους υγειονομικούς και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το Ισραήλ εξασφάλισε σημαντική ποσότητα εμβολίων των Pfizer / BioNTech μετά από διαπραγματεύσεις σε πρώιμο στάδιο της πανδημίας, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας του ενημερώνει όλους όσους έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό μέσω των φορέων ασφάλισής τους. Εκτός από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, το Ισραήλ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα, που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει την αδειοδότηση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν και θα είναι για πολλοστή φορά υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές της 23ης Μαρτίου, που προκηρύχθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, την περασμένη εβδομάδα, προέβλεψε ότι το Ισραήλ μπορεί να επιστρέψει ακόμη και τον Φεβρουάριο σε κάποιας μορφής κανονικότητα – εξέλιξη που πιθανώς θα τον βοηθήσει καθώς έχει επικριθεί έντονα για τους χειρισμούς του στην πανδημία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ