Στόλτεμπεργκ: Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία - Έρχονται χειρότερες ημέρες στην Ουκρανία

Στόλτεμπεργκ: Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία - Έρχονται χειρότερες ημέρες στην Ουκρανία

Ως «τη χειρότερη στρατιωτική επίθεση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μιλώντας στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Συμμαχίας.

Ο γγ του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι οι μέρες που έρχονται είναι «πιθανόν να είναι χειρότερες» με τις ρωσικές δυνάμεις να αναμένεται να φέρουν βαρύτερο οπλισμό και να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε όλη την Ουκρανία. Περιέγραψε δε την κατάσταση ως εξής:

«Πόλεις υπό πολιορκία, σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια κατοικιών βομβαρδισμένα. Απερίσκεπτες ενέργειες γύρω από πυρηνικό εργοστάσιο χθες το βράδυ και πολλοί άμαχοι σκοτωμένοι ή τραυματισμένοι. Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερα βάσανα και περισσότερες καταστροφές».

Το ΝΑΤΟ είναι μια «αμυντική» συμμαχία, τόνισε ο Στόλτεμπεργκ. «Βασικό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τα 30 έθνη μας ασφαλή», είπε.

«Δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί πέρα από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνο, με ακόμη περισσότερο ανθρώπινο πόνο» δήλωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ