Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος υποτιμώντας τους Ουκρανούς

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος υποτιμώντας τους Ουκρανούς

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πια σε θέση όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και να αντεπιτεθούν


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος επιτιθέμενος σε μια ανεξάρτητη χώρα, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τους ηγέτες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος υποτίμησε το σθένος των Ουκρανών και την αντίστασή τους.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πλέον πολύ καλύτερα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από ό,τι το 2014 και είναι πια σε θέση όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και να αντεπιτεθούν, είπε. «Έχουμε στείλει ικανό στρατιωτικό υλικό, με τους Ουκρανούς να κάνουν πολύ καλή χρήση», τόνισε.

«Ωστόσο η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα σήμαινε μαζικές επιθέσεις κατά των ρωσικών αεροσκαφών, και αυτό θα προκαλούσε περισσότερο θάνατο και περισσότερες καταστροφές», πρόσθεσε.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε επίσης την Κίνα να ενώσει τη φωνή της με τον υπόλοιπο κόσμο και να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης ζήτησε από το Πεκίνο να αποφύγει κάθε στήριξη, οικονομική ή στρατιωτική στη Μόσχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|05|24 10:52

Νέα Ford Mustang ... American History [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ