Στριμωγμένος λόγω της οικονομίας ο Ερντογάν - Φήμες για capital control και πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Στριμωγμένος λόγω της οικονομίας ο Ερντογάν - Φήμες για capital control και πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Σε δεινή θέση συνεχίζει να βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας της κατάστασης της τουρκικής οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδροςδεν αποκλείεται να προκηρύξει εκλογές ακόμα και εντός του Ιουλίου -παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον ίδιο- προκειμένου να προλάβει νέα επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον ερχόμενο χειμώνα.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι φήμες ότι ο Ερντογάν θα εφαρμόσει capital control για να αποφύγει μαζική απομάκρυνση συναλλάγματος από τις τράπεζες. Σημειώνεται ότι το 65% των καταθέσεων στις τράπεζες είναι σε συνάλλαγμα, δηλαδή σε ευρώ ή δολάρια λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στη λίρα.

Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Τουρκίας και τον υπουργό Οικονομικών.

Ο τραπεζίτης φέρεται να είπε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά αν δεν εφαρμοστούν κλιμακούμενα capital controls, ενώ ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε προς το παρόν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν και ενδεχομένως να ληφθούν ορισμένα ήπια μέτρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ