Συγκλονιστικά πλάνα από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους MV-22 Osprey σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Συγκλονιστικά πλάνα από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους MV-22 Osprey σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Σύμφωνα με την Daily Mail, στα επίμαχα πλάνα που δημοσιεύτηκαν online το Σάββατο φαίνεται το αεροσκάφος MV-22 Osprey να επιχειρεί προσνήωση πάνω στο αποβατικό πλοίο USS Green Bay και τελικά να συντρίβεται λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Το δυστύχημα - ένα από τα πολλά που έχουν σημαδέψει την ιστορία του εξελιγμένου ελικοπτέρου από την πρώτη του πτήση το 1989 - συνέβη στις στις 5 Αυγούστου του 2017, όταν το USS Green Bay βρισκόταν στην ακτή του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το τμήμα του αριστερού κινητήρα του αεροσκάφους χτυπά πάνω στο κατάστρωμα, και οι έντρομοι ναύτες τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν.

Λίγες στιγμές αργότερα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το αεροσκάφος Bell-Boeing - που μετέφερε 25 πεζοναύτες της Μοίρας 265 Marine Medium Tiltrotor - έκανε βουτιά 10 μέτρων και έπεσε στη θάλασσα. Η τρύπα που άνοιξε στο πιλοτήριο από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πλημμυρίσει γρήγορα με νερό και να βουλιάξει.

Το γεγονός ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν οι 22 από τους πεζοναύτες που επέβαιναν στο MV-22 Osprey. Οι σοροί των τριών άλλων πεζοναυτών ανασύρθηκαν μετά από έρευνα που κράτησε περίπου 12 ώρες.

Επρόκειτο για τους 26χρονους Μπέντζαμιν Κρος και Ναθάνιελ Όρντγουει, καθώς και για τον 19χρονο Ρούμπεν Βελάσκο, που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από το πιλοτήριο καθώς αυτό γέμιζε με νερό.

Ο υποσμηναγός Κρος ήταν ένας από τους πιλότους του αεροσκάφους της ώρα της συντριβής. Σε έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι, ούτε ο ίδιος ούτε ο συγκυβερνήτης του έφεραν την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS