Σύγχυση για την υγεία του Τραμπ - Δεν είναι εντελώς «εκτός κινδύνου»

Σύγχυση για την υγεία του Τραμπ - Δεν είναι εντελώς «εκτός κινδύνου»

Εν μέσω ενός μπαράζ αντικρουόμενων πληροφοριών, συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η νοσηλεία του Ντόναλντ Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώσθηκε την Πέμπτη με κορωνοϊό, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό σ' όλο τον πλανήτη, ενώ δημιούργησε νέα δεδομένα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), αποφασίστηκε η προληπτική διακομιδή του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, λόγω της εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων του ιού. Έκτοτε όμως, έχει ξεσπάσει ένα μπαράζ πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 74χρονου προέδρου.

Βίντεο από το νοσοκομείο

Ο ίδιος, σε νέο μήνυμα-βίνεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε ότι «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον.

«Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά. Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την (προεκλογική) εκστρατεία, όπως την άρχισα. Είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της».

Πρόσθεσε δε, ότι «η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» ως προς την πορεία της ανάρρωσής του. «Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μια-δυο μέρες» συνέχισε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους έσπευσαν να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Δεν είναι εντελώς «εκτός κινδύνου»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ, σε δηλώσεις που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, παραδέχθηκε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», παρότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η κατάσταση «εξελίσσεται καλά».

«Η κατάσταση του προέδρου Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση. Παρότι δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου, η ομάδα παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη».

Τόνισε, μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια του απογεύματος του Σαββάτου, ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε τα καθήκοντά του, σηκώθηκε από το κρεβάτι και κινήθηκε στον θάλαμο νοσηλείας χωρίς δυσκολία. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι παραμένει απύρετος.

Κρίσιμες (;) οι επόμενες 48 ώρες

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία, είχε γνωστοποιήσει ότι οι ενδείξεις για τον Τραμπ είναι ανησυχητικές και ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Σάββατο χορηγήθηκε στον Τραμπ η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, το οποίο χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της Covid-19.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS