Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τσαβούσογλου: Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τσαβούσογλου: Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου

Ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Συνεχίζει την προκλητική ρητορική και την προπαγάνδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου , ο οποίος γα ακόμη μία φορά αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου .

Για μια ακόμη φορά έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

«Είναι συζητήσιμη η κυριαρχία τους»

Ο Τσαβούσογλου, είπε: «Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, σημειώνοντας πως «οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ